Ekmeğe bir zam daha yapıldı! Ekmek fiyatları vatandaşın cebini yakıyor

Eylül ayı sonuna yaklaşırken zam haberleri de peş peşe geliyor. Ekmeğe yapılan zamlar vatandaşın cebini yakıyor. Ekmek ve simit fiyatlarındaki maliyet artışı bir ili daha etkiledi. İşte ekmek fiyatlarındaki son durum…

EKONOMİ - 26-09-2022 10:16

Iğdır'da 3,50 TL olan 200 gram ekmek 4 TL'ye yükseltildi. ANKA tarafından yayınlanan haberde Iğdırlı bir fırıncının ekmek fiyatları hakkındaki değerlendirmeleri yer aldı. Iğdırlı fırıncı, 3 buçuk TL'ye satılan ekmeğin 4 lira olduğunu simit fiyatının da  4 TL'ye yükseldiğini ifade etti. Zammı kendilerinin yapmadığını ifade eden fırıncı, fiyatları un satan kişilerin yaptığını aktardı. Fırıncı, “Devlet yetkilileri bunu görmüyorsa biz ne yapalım? Bir çuval un 600 lira. Nasıl olacak? Elektrik, doğal gaz, 15-20 milyar (bin lirayı kastediyor). Millet, çaresizlikten işi de bırakamıyor. Vatandaş alışmış artık. Alıştırdılar vatandaşı.” dedi. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirten fırıncı, 4 ekmek alan bir kişinin artık 3 ekmek aldığını ifade etti. Durumun her gün geri gittiğini ifade eden fırıncı, kimsenin işten randıman alamadığını vurguladı.

EKMEK FİYATLARI VATANDAŞIN CEBİNİ YAKIYOR

Ekmek fiyatlarına zam yapılırken vatandaşlarda artık daha az ekmek tüketmeye başladı. Zamlardan sonra askıya bırakılan ekmek sayısının da azaldığını belirten fırıncı, “Öyle herkes ekmek alıp askıya ekmek atamaz. Eskiden 100 kişi para verip ekmek atıyordu. Şimdi 50 kişide bir kişi veya iki kişi, askıda ekmeğe bir veya iki tane alıp asıyor.” dedi.

İnsanların alım güçlerini olmadığının altını çizen fırıncı, doğalgaz elektrik gibi temel ihtiyaçlarını da fiyatlarının arttığını belirtti. 16 bin TL elektrik faturası geldiğini dile getiren fırıncı, sadece hamur makinesinin çalıştığını ifade etti. 2 ekmeğin 8 TL olduğunu aktaran fırıncı, her şeyin pahalı olduğunu girdi maliyetlerinin hesaplanması durumunda işin altından çıkamadıklarını söyledi.

Günün Diğer Haberleri