TikTok'da sınır kalkacak! Kullanıcıları bezdiren o sınırı kaldırıyor... Artık daha uzun kullanabileceksiniz

TikTok'un karakter sınırı genişliyor. Çin merkezli platform, Instagram'a benzer şekilde 2200 karakter açıklamasına izin vermeye hazırlanıyor.

TEKNOLOJİ - 07-10-2022 08:25

Kısa biçimli video platformu TikTok, video açıklamaları için kurallarını revize etti. Karakter sınırında değişikliğe giden ve 2200 kelimeye çıkaran medya devi kullanıcılarının artık daha uzun açıklamalar eklemesini sağlayacak.

TikTok, Instagram ile aynı karakter sınırına sahip olmak için bazı kurallarından revizeye gitti. TikTok, Twitter'da yıllardır tartışılan karakter sınırlamasını nihayet çözdü. Eskiden Twitter'a benzer şekilde 300 karakter sınırı vardı. Bununla birlikte, yeni bir karar, videolarınızı açıklamak için 2200 karaktere kadar metin eklemenize izin verecek. Aslında video merkezli bir platform olduğu için açıklamaların pek ön planda olmadığını söylenebiliyor. Algoritmalar, özellikle hızlı geçişleri bile okunamayanlar, yeni karakter sınırına ayak uydurmak zorunda kalacaklar.

TİKTOK'TAN KULANICILARINA YENİLİKLER GÖNDERMEYE DEVAM EDİYOR

Bir başka TikTok yeniliği, videoların nasıl organize edildiğine odaklandı. Çin platformuna yönelik yeni destek sayesinde video, ses ve metin düzenlemenin yeni ve daha kullanışlı yolları var. Ayrıca kısa videolara daha fazla ses efekti eklenebilir.

TikTok'un yeni güncellemede aldığı son özelliğin ise yeni 'Fotoğraf Modu' olduğu öğrenildi. Instagram’daki kaydırılarak paylaşılan gönderiler özelliğine çok benzer bir özellik getiren TikTok, kullanıcılarının tek gönderiye birden fazla fotoğraf veya müzik desteği ile beraber eklemelerini de sağlayacak.

TikTok da alışveriş deneyimine yeniden entegre edildi. TikTok Shop olarak adlandırılan özellik, bir süre önce İngiltere'de kullanıma sunuldu. Hizmet, etkileyicilere ve markalara ürünlerini platformda satma fırsatı sunuyor ve ABD ve Kanada gibi daha fazla bölgeye yayılıyor.

Günün Diğer Haberleri