Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, İtalya ve Almanya ortaklığında düzenlenen 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın yer aldığı A Grubu'nda maçlar tamamlandı.

İspanya grubu lider olarak tamamlarken A Milli Takım ikinci Karadağ üçüncü, Belçika dördüncü olarak şampiyonada son 16 turuna yükseldi. Bulgaristan grubu beşinci sırada tamamlarken grup maçlarına ev sahipliği yapan Gürcistan ise altıncı olarak turnuvaya veda etti.

Grubun üçüncü maçında A Milli Takım'ı 83-88 mağlup eden ve soyunma odası koridorlarında Milli basketbolcularıma saldıran, Karadağ'a 73-81 mağlup olarak grubu son sırada tamamladı.

 

GÜRCİSTAN'A GÖNDERME

Gürcistan'ın Karadağ'a mağlup olmasının ardından A Milli Takım oyuncularının soyunma odası koridorlarında saldırıya uğradığı olaylı Gürcistan maçına gönderme yapan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), ev sahibi ekibi eleyen Karadağ'ın soyunma odasına bir tepsi baklava yolladı.

Karadağ Basketbol Federasyonu'nun resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda, "Baklava için teşekkürler, Berlin'de görüşürüz." denildi.