İhtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürecek haber verildi. Kirasını ödemekte zorluk çeken kişileri aylık 1.150 TL kira yardımı yapılacak. Enflasyon nedeniyle zorlu yaşam şartlarına uyum sağlamakta güçlük çeken kişileri devlet tarafından kira yardımı yapılacak. Kirasını ödeyemeyen çok sayıda vatandaşa kurum ve kuruluşlar tarafından kira desteği verilmektedir. Aylık 1500 TL olarak yapılan ödeme 12 ay boyunca devam etmektedir. Kira desteği ne başvuruda bulunmak isteyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.İşte kira yardımı hakkında merak edilen tüm detaylar…

KİRA YARDIMI NE KADAR?

İhtiyaç sahibi kişilere devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Zorlu şartlar karşısında kirasını ödeyemeyen vatandaşlar için Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 1500 TL kira yardımı yapılacak.

Kira yardımı ne kadar

KİRA YARDIMI İÇİN İSTENEN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye'de ihtiyaç sahibi bir çok aile bulunurken bazıları kiralarını bile ödemekte zorlanmaktadır.Kira yardımı desteğinden yararlanmak isteyen kişilerin başvurular için hangi şartları taşıması gerektiği merak ediliyor. Kira yardımı için başvuru şartları şu şekildedir:

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

Düzenli bir gelire sahip olmamak