Aile sıra numarası bir aileye katılan kişilerin sıraya koyulmasını ve herkesin bu sıraya göre 1 numara almasını ifade eden bir sistemdir. Genellikle erkek çocuklar ve onların aileleri üzerinden devam ettirilen bir sistemdir. Evlilik durumlarında ise aile sıra numarası değişmektedir. Yani kişi hayatında tek bir aile numarasına sahip olmayabilir.

 AİLE SIRA NUMARASI NEYE GÖRE VERİLİR?

Aile sıra numarası bir kişinin babası tarafından kayda alınan en üst soy olarak devam etmektedir. Aile sıra numarası erkek çocuklar üzerinden devam ettirilen bir sistemdir. Bir kızın evlendikten sonra aile sıra numarası değişebilmektedir. Yani kişiler evlilikleri sonrasında evlilik yaptığı kişinin aile sıra numarasına geçiş yapmaktadır. Kendine ait olan aile sıra numarası ise sabit kalarak eski kayıt olarak yer alacaktır.

 

aile dsıra numarası

Herhangi bir boşanma durumu yaşandığında kişiler eski aile sıra numarasına geri dönebilir.Boşanma işleminin ardından kişi kendi aile sıra numarasına geçerken eşinin sıra numarası ise silinmektedir.

Yani evlilik gibi durumlarda kadınlar evli oldukları kişinin sıra numarasını almaktadır. Bu nedenle aile sıra numarası değişebilen bir sistemdir.

AİLE SIRA NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Aile sıra numaraları Nüfus cüzdanının arka bölümündeki kutucuklarda yazmaktadır. Bununla birlikte e-devlet sistemi üzerinden Kimlik bilgilerini sorgulayarak aile sıra numarasını öğrenebilirsiniz.