Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmeleri araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Petrol fiyatlarının 9 ayın dip seviyesinin görmesinin ardından benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi oluşmuştu. Son iddialara göre akaryakıta 5 liranın üstünde indirim geleceği öne sürülmüştü. Peki bugün benzin, LPG, motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? 29 Eylül akaryakıt fiyatlarına indirim geldi mi, ne zaman gelecek? Benzin ve motorin fiyatlarına indirim var mı? İşte 29 Eylül 2022 Perşembe güncel akaryakıt fiyatları...

 

PETROL FİYATLARI 9 AYIN DİBİNDE

Merkez bankalarının faiz artırımına gitmesinin ardından petrol fiyatlarındaki ateş söndü. ABD ham petrol fiyatı Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altına geriledi. Brent petrol ise Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan bu yana ilk kez 90 doların altına düştü. Brent petrol 29 Eylül Perşembe günü sabahına 88 dolardan başladı.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINA İNDİRİM GELCEK Mİ?

Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından akaryakıtta indirim beklentisi oluştu. Hafta başında benzin ve motorin fiyatlarına 5 liradan fazla indirim geleceği iddia edilmişti. Ancak henüz sektör kaynaklarından gelen bir indirim haberi yok.

 

b56.jpg

DOLARDAKİ ATEŞ İNDİRİMİN ÖNÜNE GEÇTİ

Araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri yakın takibe alınırken indirim beklentisi gittikçe büyüyor. Peki benzin ve motorine indirim geldi mi? Benzin ve motorin fiyatlarına ne kadar indirim gelecek? Akaryakıt fiyatlarına neden indirim gelmedi?

b1.jpg

Petrol fiyatlarında beklenmedik düşüşler söz konusu. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte rekor seviyelere ulaşan Brent petrol 130 dolar seviyelerine kadar ulaşmıştı. Ancak Brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz hafta ivme kaybederek 90 doların altına kadar düştü. Piyasalarda indirim beklentisi oluşurken henüz bir indirim haberi gelmedi. Bunun nedeni ise dövizde yaşanan sert artış. FED'in faiz artırımlarına gitmesi dolar kurunda artışa neden oldu. Dolardaki yükseliş akaryakıta gelecek indirimin önüne geçti.

 

29 EYLÜL 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Yaşanan gelişmelerin ardından güncel akaryakıt fiyatları merak konusu oldu. Peki 29 Eylül Perşembe benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? Akaryakıt fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 litre benzin kaç TL? İşte 29 Eylül 2022 güncel akaryakıt fiyatları...

İSTANBUL'DA MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI

  • Benzin: 19,23 TL
  • Motorin: 23 lira 7 kuruş
  • LPG: 10,62 – 11,07 TL

ANKARA'DA MOTORİN VE BENZİN NE KADAR OLDU?

  • Benzin: 19,34 TL
  • Motorin: 23 lira 18 kuruş
  • LPG: 10,94 TL

İZMİR'DE MOTORİN VE BENZİNİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

  • Benzin: 19,34 TL
  • Motorin: 23 lira 2 kuruş
  • LPG: 10,74 TL