Mahalle sakinleri, uzun bir süre önce sulama amaçlı yer altına döşenen boruların tekrar kullanılması için gerçekleştirilen kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan bir sorunla karşı karşıya kaldılar. Kazılan kanaldan çıkarılan borular alındıktan sonra, kazıyı yapan kişilerce kanalın kapatılmadan terk edildiği iddia edildi.


Yıllar boyunca açık bırakılan kanal, yağmur ve kanalizasyon sularının birikmesiyle güvenlik ve sağlık sorunlarına yol açtı. Bu sorunla ilgili mahalle muhtarı ve Akçakale Belediyesi'ne yapılan sözlü bildirimler ise sonuçsuz kaldı. Çocuklarının sağlığı ve can güvenliği için endişe duyan mahalle sakinleri, bu acil durumun çözümü için biran önce çaba sarf edilmesini talep ediyorlar.


Bu endişe verici durumun biran önce giderilmesi için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten mahalle sakini Halil Ay, bu kanalın böyle kalması halinde çocuklarının ve komşularının güvende olmadığını belirtti. Halil Ay: “bu sorunun çözülmesi için illa birilerinin ölmesini mi bekliyorlar” diyerek tepki gösterdi.  
Mahalle sakinleri; “Çocuklarının sağlığı ve güvenliği için yetkililerden, bu potansiyel tehlikeye karşı bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini, Mahallemizin huzurunu ve güvenliğini korumak için atılacak adımların en kısa sürede atılmasını bekliyoruz.” dediler.