İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday yapmak için imza toplama kampanyası başlatacağına dair iddialara ilişkin konuştu.

Akşener, CHP’li Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık’ açıklaması sonrası başlayan tartışmalarla ilgili Sözcü’den Deniz Zeyrek’e şunları söyledi:

Eylül linci başladı. Daha önce de benzer şeyler olmuştu. Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti’yi linç etmek için harekete geçiyor. Kim yapıyor, nasıl yapıyor, neyi amaçlıyor anlamaya çalışıyoruz.

İstanbul’un AK Parti’nin kalesi gibi görünen muhafazakâr semtlerine yaptığı ziyarette gördüğü ilgiye dikkat çeken Akşener, partisinin sahada yükselişe geçtiği zamanlarda böyle bir linç ortamı yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

‘İBB’YE EKREM BEY SEÇİLDİKTEN SONRA HİÇ GİTMEMİŞTİM’

İmamoğlu ve Yavaş ziyaretleri hakkında da konuşan Akşener, “İBB’ye Ekrem Bey seçildikten sonra hiç gitmemiştim. Bu hafta bir açılışlarına katılacağım. Öncesinde makamda ziyaret etmek istedim. Aynı şekilde Ankara’da da açılışlar var ve öncesinde Mansur Bey’i ziyaret edeceğim” dedi.

'YANLIŞ BİLE DEMİYORUM, YALAN DİYORUM'

Akşener, ‘Mansur Yavaş’ı aday yapmak için imza toplama kampanyası’ iddialarına “Yalan haber. Bakın yanlış bile demiyorum, yalan diyorum” yanıtını verdi.