Akaryakıt, sigara zamları derken bu kez de alkol fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, vergilendirmenin toplum sağlığı için yapılmadığını ifade etti. Aybaş zamların rövanşist bir tutum sergileyerek yaşam tarzına müdahale etmek amacıyla yapıldığını aktardı. Özgür Aybaş, Mart ayına işaret ederken eylem hazırlıklarının da yapıldığının altını çizdi. İşte alkol fiyatları hakkındaki son açıklamalar…

AVRUPA'DA 12 EURO TÜRKİYE'DE 450 TL
Özgür Aybaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla alkol fiyatlarına yapılan zamları eleştirdi. Ekim ayında tütün ürünlerine reklam ve tanıtım yapılması nedeniyle 253.300 TL para cezasına çarptırılan Özgür Aybaş, 2023 yılı zamlı alkol fiyatlarını paylaştı. Yeni Rakı’nın Avrupa fiyatının 12 Euro olduğunun altını çizen Aybaş, Türkiye'de ise zamlarla birlikte 450 TL'ye ulaştığını söyledi.

alkole-zam.jpg
Zamlar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Aybaş, Independent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu'na konuştu.
3 AYA KALMADAN 1000 TL OLUR
70'lik bir rakıda bir kadehin vatandaşa ait olduğunu gerisinin ise devlete ait olduğunu vurgulayan Aybaş, fiyatların bu şekilde ilerlemesi durumunda 70'lik rakı fiyatının 3 aya kalmadan 1000 TL olacağının altını çizdi.
Konu hakkında açıklamalarına devam eden Aybaş, saat 22.00'dan sonra alkol satmanın ceza tutarının da 1 milyon 60 bin TL'ye yükseltildiğini söyledi. Meyhane ve restoranlarda alkol içmenin serbest olduğunu vurgulayan Aybaş satış yapılmasının suç olduğunu aktardı. Aybaş, “Vergisini ödediğimiz bir ürünü neden satamayalım?" açıklamalarında bulundu.