Kırmızı et ürünlerine gelen büyük zamlar sonrasında vatandaş et yemekte zorlanırken üzücü bir haber daha geldi. Edinilen bilgilere göre kırmızı ete büyük bir zam daha geliyor. Peki kırmızı et ne kadar olacak? Kırmızı et fiyatları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KIRMIZI ETE YİNE ZAM GELİYOR

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı kırmızı et zamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yardımcı, her gıda ürününe 3-4 kat zam gelirken, en ucuz ettir dedi. Kırmızı et ürünlerine yüzde 35 zam geleceği iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Yardımcı, 

Kırmızı Et Fiyatları Yükselecek Mi

bu iddiaların doğruluğu olmadığını, yakın gelecekte böyle bir zammın söz konusu olmadığını, geçen sene ile bu sene arasındaki kırmızı et arasında yaklaşık yüzde 30 zam olduğunu, pandemiden beri kırmızı ete yüzde 30 zam geldiğini söyledi. Yardımcı'nın açıklamalarına göre kırmızı ete yapılan bu zam büyük bir oran değil çünkü genel olarak gıda ürünlerine yüzde 300 zam gelmiş durumda. Bu durumda üretici de kâr edemiyor. Ancak destekler sadece büyükbaş hayvancılık yapan vatandaşlara değil az hayvanı olan vatandaşlara da yapılması. Yardımcı, vatandaşın daha da ucuza et yemesi gerekiyor dedi.