Asgari ücret ile alakalı her sene olduğu gibi bu sene de Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve 2023 yılında asgari ücrete yapılacak olan zammı belirleyecek. Son olarak asgari ücrete 2022 yılının Temmuz ayında %30 ara zam yapılmıştı. Yeni yapılacak olan zamlarla alakalı bazı tahminler ortaya atıldı. Detaylar haberimizde...

2023'te asgari ücret ne kadar olacak?

2023'te yapılacak olan zam beklenmeye başlamışken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücretlileri heyecanlandıran açıklamalar geldi. Erdoğan bir konuşmasında, "Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" şeklinde asgari ücrete dair mesajlar verdi.

Yüzde kaç zam gelecek?

Asgari ücret detayları henüz belli olmadı. Ülkemizde son süreçte asgari ücret alan işçi sayısındaki artış hükümeti de asgari ücrete gerekli iyileştirmeleri yapmaya zorluyor. Bu yıl da her yıl olduğu gibi komisyon kararı sonrası yapılacak olan zam açıklanacak.

Tahminler ne diyor?

Asgari ücret ile alakalı bir çok kişi tahminde bulunsa da henüz netlik kazanan bir durum yok. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram bu konuda önemli bilgiler verdi. En az enflasyon oranından zam yapıldığı takdirde %40 oranında bir zam gelmesi gerektiğini ifade eden Bayram böyle bir zam yapılırsa şayet asgari ücret 2023 yılında 7700 TL olacaktır dedi. Bunun yanı sıra gazeteci Engin Pınarbaşlı da asgari ücretin 8 bin TL olacağını söylemiş SGK uzmanı Özgür Erdursun ise 7.500 TL olarak tahminde bulunmuştu.

2022 Asgari ücret zamları

2022 yılında enflasyonist baskılar sonucunda asgari ücrete 2 kez zam yapıldı. Buna göre ilk yapılan zamda %52 oranında bir artış sağlanmış ve asgari ücret 4 bin 253 lira 40 kuruşa çıkarılmıştı. Enflasyonun hızını kesmemesi sonrası Temmuz ayında asgari ücrete bir zam daha yapıldı. Bu ara zam %30 oranında olmuş ve asgari ücret 5 bin 500 TL'ye yükseltilmişti...