Artan hayat pahalılığı vatandaşı günden güne ezmeye devam ediyor. Herkesi ilgilendiren asgari ücret açıklaması ise hala netlik kazanmadı.

 

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplanacak"

 

Emekli ve memur ocak zammı öncesi ilk düzenleme asgari ücret zammı olacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise Aralık ayında toplanacak.

 

"Ücretin ne kadar olacağı ise hala gizemini koruyor"

 

Temmuz ayında uygulanan ara zam ile asgari ücret net 11 bin 402 olarak uygulanmaya başlamıştı. Her gün artan hayat pahalılığı karşısında yeni belirlenecek asgari ücretin ne kadar olacağı ise hala gizemini koruyor.

 

"Asgari ücret 3 aşamada şekillenecek"

 

6 aylık enflasyon rakamları ve memur zam beklentileri dikkate alındığında yüzde 39.61 ve yüzde 51,46 oranı yeni asgari ücret için zam müzakereleri olarak masada yer alacak. Kabaca yeni asgari ücret için yüzde 40, 45 ve 50 formülü üzerinde şekillenecek. Peki, nedir bu şekillenme yüzdelik kısmında ne kadar oluyor. İşte detaylar…

 

İşte tahmin edilen rakkamlar:

 

Zam oranı yüzde 40 olursa asgari ücret 15 bin 962 lira 80 kuruş, yüzde 45 olursa asgari ücret 16 bin 532 lira 90 kuruş ve Zam oranı yüzde 50 olursa asgari ücret 17 bin 103 lira olacak.