Duş perdesine, duşakabine, armatürlere kireç birikmesi birçok farklı evde büyük bir sorundur ve temel temizlik işe yaramadığında cesaretinizin kırılması çok fazla zaman almaz. Neyse ki, inatçı kireçle başa çıkmanın birçok farklı yolu var.

removing-lime-scale-from-shower-glass-1024x591.png

KİREÇ NEDİR?

Esas olarak kalsiyum karbonattan oluşan kireç, duş perdenize, fayanslarınıza ve lavabo, küvet ve duşların yakınındaki diğer armatürlere yapıştığı bilinen bir mineraldir. Su sonunda kuruyacak veya buharlaşacak olsa da, kalıntılar düzgün bir şekilde temizlenene kadar kalacaktır. Bazı insanların kireçle ilgili diğerlerinden daha büyük bir sorunu vardır. Sonuçta, evinizdeki suyun ne kadar mineral bakımından zengin olduğuna bağlıdır. Hatta bazı ev sahipleri bulaşık makinesinde, borularında ve diğer sıhhi tesisat armatürlerinde ve cihazlarında kireç bulacaktır.

Kireç sert kabuk benzeri bir kalıntı olduğundan, birikintiyi duş perdesine veya diğer yüzeye zarar vermeden minerali ortadan kaldıracak aşındırıcı yöntemlerle kesmeye çalışmak en iyisidir. Sonuçta, sadece temizlik yaparken duşunuzun duvarlarını veya kapısını ovmak için kireçten kurtulmanın hiçbir faydası yoktur. Bu sadece kötü görünmekle kalmayacak, aynı zamanda küf ve küf barındıran alanlar yaratabilir. Artık kirecin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunuza göre, kireçten kurtulmak için sahip olduğunuz farklı seçenekleri keşfedelim.

fayans-ve-banyo-temizligi.jpg

DOĞAL ÇÖZÜMLER VE EV TEMİZLEYİCİLER

- Beyaz sirke

Beyaz sirke, farkında olsanız da olmasanız da en iyi temizlik arkadaşlarınızdan biridir. Bu basit bileşen, kireç ve sabun köpüğü oluşumuyla mücadelede bile harikadır. Yarım sirke ve yarım su karışımı kullanmalı ve gerektiğinde bir ovma pedi kullanmalısınız. Alanı temizledikten sonra, kalıntıları gidermek için nemli bir bezle silin ve ardından mikrofiber veya başka bir yumuşak bezle parlatın.

- Kabartma tozu

Kabartma tozu doğal olarak aşındırıcıdır, bu da onu inatçı kireçleri temizlemek için harika kılar. Nemli bir bez kullanarak az miktarda karbonatı duş perdesine ovalayabilir ve ardından silerek temizleyebilirsiniz. Yine, yüzeyin temiz olduğundan ve kalan nemin küf oluşumuna yol açmadığından emin olmak için kabartma tozu kullandıktan ve kalıntıyı duruladıktan sonra alanı kurutmak isteyeceksiniz.

- Kabartma tozu ve limon karışımı

Limonların asidik kalitesi, sitrik asit ile doğal olarak sabun köpüğü oluşumunu parçalar. Bu, limonları harika bir doğal temizleyici yapar. Ek olarak, kabartma tozu biraz aşındırıcıdır, ancak yine de yüzeyi çizmeyecek veya zarar vermeyecek kadar yumuşaktır. Kabartma tozu aynı zamanda doğal bir koku gidericidir ve banyoları taze tutar.

Köpüğü doğal olarak çıkarmak için ½ fincan kabartma tozu ve 1/2 limon toplayın. Armatürlere limon sürün. Bunu kabartma tozu serpilmiş nemli bir bezle takip edin ve armatürü ovalayın.