Viranşehir Belediyesi, etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların sorun yaşamaması için teyakkuza geçti.

Sahaya inerek çalışmaları inceleyen Belediye başkanı Salih Ekinci, ekiplere teyakkuzda olun talimatı verdi.

Viranşehir’de sabah saatlerinde etkili olan ve halen devam eden sağanak yağışlar için Viranşehir Belediyesi önlemlerini arttırdı.

Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak amacıyla kontrollerini aralıksız sürdüren Viranşehir Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin talimatı ile sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti.

Çalışmalar kapsamında ilçe genelinde yağmur suyu mazgal ve kanalizasyon rögarlarında biriken hafriyat, çöp atığı, pis su ve diğer atıklar temizlendi.

Sahada ekiplerin yürüttüğü çalışmaları ŞUSKİ Viranşehir Müdürü Sedat Tataş ile birlikte inceleyen Başkan Ekinci, Belediyenin tüm birimleriyle sahada vatandaşların yanında olduklarını belirterek; “Hemşerilerimizden sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Tüm vatandaşlarımız olası bir risk durumunda belediyemizin 0 414 511 30 81 (Santral), 0552 106 63 63 WhatsApp şikâyet hattını ve 185 ŞUSKİ Çağrı Merkezini arayarak bizlere ulaşabilirler.” dedi.

Başkan Ekinci, Viranşehir Belediyesi olarak gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayarak, “İlçemizde oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı tüm ekiplerimiz her an teyakkuz halinde. İlçemiz genelinde vatandaşlarımızın güvenliğini ve refahını sağlamak için şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da gece gündüz demeden hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.