Sosyal destek ödemelerinde sıcak gelişme. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan son dakika açıklaması geldi. Çocuk sahibi ailelere çok önemli bir duyuru yapıldı. Destek ödemeleri başladı. Başvuranların hesabına hemen yatırılıyor. Peki başvuru şartları neler? Kimler nasıl ve nereden başvurabiliyor? Ne kadar sosyal destek ödemesi yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları.

ÇOCUKLU AİLELER DİKKAT! BAKAN YANIK SON DAKİKA OLARAK DUYURDU

Çocuk sahibi olan ailelere son dakika duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruya göre, beklenen destek ödemeleri başladı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere çocuk sosyal destek ödemeleri yapılacak. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Beklenen açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED ödemelerinin başladığını duyurdu.

 

gfgfgf-2023-05-18t130615-531.jpg

Yapılan bu sosyal destek ödemeleri çeşitli kategorilerde yapılan yardımları kapsıyor. Bu kapsamda Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri başladı. Devlet dar gelirli ailelere çocuk başına ödeme yapılacak.

BAŞVURANLARIN HESABINA HEMEN YATIRILIYOR

SED ödemeleri hesaplara yattığını belirten Bakan Yanık, şu ifadeleri kullandı:

"Mayıs ayı içerisinde toplam 561.123.454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz.

 

hghhg-10.jpg

İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Mayıs ayı içerisinde toplam 561.123.454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık."