Göbeklitepehaber.com
Brüt borç stoku 3 trilyon 807,8 milyar lira oldu
EKONOMİ

Brüt borç stoku 3 trilyon 807,8 milyar lira oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezi yönetim brüt borç stoku, Ekim sonu itibarıyla 3 trilyon 807,8 milyar lira olarak belirlendi. Borç stoku bir önceki ay 3 trilyon 674 milyar lira olarak belirlenmişti.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
22-11-2022 07:05 Güncellendi: 22-11-2022 11:07 1 dk okuma

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Ekim itibarıyla merkezi yönetim brüt borç stoku verilerini açıkladı.

Buna göre, merkezi yönetim brüt borç stoku, ekim sonu itibarıyla 3 trilyon 807,8 milyar lira oldu.

Borç stokunun 1 trilyon 313,5 milyar lira tutarındaki kısmı Türk lirası, 2 trilyon 494,2 milyar lira tutarındaki bölümü ise Döviz cinsi borçlardan oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Hazine alacak stoku 31 Ekim 2022 tarihi itibarıyla 20,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Hazine alacak stoku içerisinde en yüksek pay 8,9 milyar TL ile Mahalli İdareler’e ait olduğu belirtildi.

2022 Ekim ayı sonu itibarıyla Hazine alacaklarından toplam 5,2 milyar TL tahsilat gerçekleştirildi.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Vakıfbank sendikasyon kredisi temin etti

Akışın sonuna geldiniz.