Her burcun içinde biraz da olsa inatçılık huyu vardır. Ancak öyle burçlar var ki bu konuda onlarla kimse yarışamaz. Öyle ki keçi inadı tabiri tam da bu burçlar için kullanılmaktadır.

KEÇİ İNADINA SAHİP OLAN BURÇLAR

OĞLAK

22 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında doğan herkes Oğlak burcudur. Toprak grubundaki burçlar arasında yer alan Oğlak, keçi inadına sahip burçların başında geliyor. Oğlaklar, isimlerinin hakkını vererek en basit durumları bile inada bindirerek, küçücük meseleleri tartışmaya götürebilir.

Fakat inatlarının sebebi altta kalmak istememek veya gurur değil, kendilerini savunma istekleridir. Oğlaklar, karşılarındaki ne kadar haklı olursa olsun, karşısındakine zayıf yönlerini göstermek istemez. Bu özellikleri de ilişkilerinin bozulmasına ve küslüklere sebebiyet verir.

KOÇ

Lider ruhlu koçlar, planlamayı, kontrol altında tutmayı ve yönetmeyi severler. Yaptıkları plana uyulmadığında ise inatlarını gösterirler. Koç burçları kimi zaman karşı tarafı üzmek veya sinir etmek amacıyla, kendi yapmak istediği şeylerden bile vazgeçebilir.

 en inatçı burçlar

YAY

Alfa kişiliği olan yaylar, her yerde ve koşulda kendi istediklerini yaptırmayı isterler. İnatlaşma yayların sürekli kullandığı bir cezalandırma yöntemi. Fakat yaylar kin tutmayı sevmedikleri için inatlaşmaları çok sürmez.