BÜLENT ERSOY’A ALTIN KEMER HEDİYE EDİL

Sevim Alan kendi adını taşıyan güzellik merkezinin 43. şubesini Gaziantep’te açtı. Türk Sanat Müziği'nin Diva’sı, açılış kurdelesini kesti. Usta sanatçı Bülent Ersoy’un katıldığı açılış magazin gündemine bomba gibi düştü. Güçlü sesinin yanı sıra sahne kıyafetleri, sürekli değiştirdiği imajı ve pahalı takılarıyla da adından sıkça söz ettirmeyi başaran Bülent Ersoy, bu kez dudak uçuklatan bir hediye haberiyle magazin gündemine geldi.

Sevim Alan’ın güzellik merkezinin 43'üncü şubesi olması nedeniyle üzerinde 43 yakut yeşil taşın bulunduğu ve 70 yaşındaki sanatçının Ersoy'un bel ölçüsü alınarak yapılan kemerin değerinin yaklaşık dört milyon TL olduğu öğrenildi.

 

bulent-ersoykemer-hediye.jpg

DAHA ÖNCE ALTIN TRAVERTER HEDİYE EDİLMİŞTİ

Bülent Ersoy, Uşak’ta özel bir gecede ara vermeden 4 saat sahnede kalmış ve sevenlerinden yoğun ilgi görmüştü. Özel gecede Ersoy’a, bir iş insanı hayranı, kendi madenlerinden çıkarılan altın bir traverten hediye etmişti.

Usta sanatçı, maddi değeri yüksek armağan için, “Hiç ham altın hediye almamıştım. Bu da diğerleri gibi dev kasamdaki yerini alacak” yorumunu yapmıştı.

bulent-ersoykemer.jpg

BÜLENET ERSOY KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

9 Haziran 1952 yılında İstanbul’da doğan Bülent Ersoy sanat yaşamına özel müzik dersleri alarak başladı. Eğitimi süresince Melahat Pars ve Rıdvan Aytan gibi üstadlardan özel dersler almıştır.

 

Sahneye ilk adımını 1970 yılında Fıstıkağacı, Üsküdar'da, bugün Oya Düğün Salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan Özlem Aile Gazinosu'nda attı.

Sunar Konser Bürosu-Fikret Torun tarafından düzenlenen ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazanarak ve 1000 lira para ödülü almıştır. Akabinde bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmış, 1971 yılında ilk 45'liği Lüzûm Kalmadı-Neye Yarar Gelişin, Saner Plak'tan çıktı. Sanatçı bu 45'liğinde söz ve müziği Muzaffer Özpınar'a ait "Lüzûm Kalmadı" ve "Neye Yarar Gelişin" adlı eserleri seslendirmiştir.

12 Eylül darbesi sonrası Haziran 1981'de diğer travesti ve transseksüel sanatçılarla birlikte 8 yıl süreyle sahne yasağı aldı. Bülent Ersoy’un yasağı 8 Ocak 1988 tarihinde kaldırıldı.

14 Nisan 1981'de Londra'da geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın oldu. Ersoy’un 'Pembe nüfus kağıdı' alması yıllar sonra, sahne yasağını da kaldıran dönemin başbakanı Turgut Özal'ın öncülüğünde 1988'de çıkartılan, cinsiyet değiştirmeye izin veren kanun sayesinde oldu.

Otuz yıllık sanat yaşamında pek çok ilke imza atan Bülent Ersoy, dünyaca ünlü yıldızların sahne aldığı salonlarda konserler vermiştir. 1980 yılında London Palladium'da ve 1983 yılında Madison Square Garden'da sahne alan ilk Türk sanatçısı olmuştur. 30 Mart 1997'te ise Ümmü Gülsüm'den sonra, etnik müzik sazlarıyla Olympia müzikholünde sahne alan ilk Türk sanatçı olmuştur. Bülent Ersoy ayrıca Ajda Pekkan ve Dario Moreno'dan sonra Olympia'da konser veren ilk Türk sanatçısı olmuş, sahnede elli kişiden oluşan orkestrasıyla dört saat süren bir program sunmuştur.