ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, çalışanlarına sınırsız izin hakkı tanıyacağını duyurdu. Bu kuralın, sadece ABD'deki tam zamanlı Microsoft çalışanları için geçerli olacağı da belirtildi.

Webtekno'nun haberine göre "İhtiyari izin" olarak isimlendirilen yeni sistemde, Microsoft çalışanlarının izin takibi yapmalarına gerek kalmamış olacak. Dileyen çalışan, dilediği zaman izne çıkacak. Bununla birlikte 10 günlük iş seyahati izni, ölüm izni, akıl sağlığı izni, hastalık izni ve jüri görevi izni de verilecek. Bugüne dek izinlerini biriktiren çalışanlar ise nisan ayında bu izinlerin parasını alacaklar.

ŞİRKETLER SINIRSIZ İZNE GEÇİYOR

İnsan Kaynakları biriminden sorumlu olan Kathleen Hogan çalışanlara gönderdiği mailde "İşlerimizi nasıl, ne zaman ve nerede yaptığımız önemli ölçüde değişti" ifadesini kullanarak izin kararının şirket politikalarındaki esnemeden kaynaklandığını belirtti. Daha önceki dönemlerde yine Microsoft'a ait LinkedIn'in yanı sıra Salesforce, Oracle ve Netflix gibi şirketler de çalışanlar için sınırsız izin uygulaması başlatmıştı.