Göbeklitepehaber.com
Cevdet Yılmaz: Hedef cari açığın finansman kalitesini artırmak...
ŞANLIURFA HABERLERİ

Cevdet Yılmaz: Hedef cari açığın finansman kalitesini artırmak...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bir taraftan cari açığı azaltırken diğer taraftan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını ülkemize daha fazla çekerek cari açığın finansman kalitesini artırmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

ABDÜLHAMİT DERMAN ABDÜLHAMİT DERMAN
13-03-2024 10:50 1 dk okuma

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesaplarından cari açığı değerlendirdi.

2024 yılı Ocak ayı itibariyle yıllıklandırılmış cari açığın, 2023 yılı Mayıs ayına göre 22,6 milyar dolar azalarak 37,5 milyar dolar seviyesine gerilediğini belirten Yılmaz, Ocak ayında ise bir önceki yılın aynı ayına göre cari açıkta yaklaşık 7,9 milyar dolar iyileşme kaydedildiğine dikkat çekti.

Yılmaz, iyileşmede dış ticaret dengesinde gerçekleşen 8,2 milyar dolar düzeyindeki olumlu performansının etkili olduğunu aktardı.

Özellikle dış ticaret dengesinde öngörülen iyileşme ile birlikte cari açığın milli gelire oranının OVP beklentilerinden daha iyi bir performans sergilemesini beklediğini dile getiren Yılmaz, "Bir taraftan cari açığı azaltırken diğer taraftan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını ülkemize daha fazla çekerek cari açığın finansman kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Para politikası, maliye politikası ve yapısal reform adımlarımızı kurumlarımızın güçlü koordinasyonu içerisinde uygulamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haber Göbeklitepehaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ŞANLIURFA HABERLERİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.