Devlet, zorlu ekonomik koşullarda vatandaşın imdadına yetişmeye devam ediyor ve 2023 yılından itibaren Türkiye Aile Destek Paketi ile her yıl 7200 TL nakit destek ödemesi alınabilecek.

DEVLETİN SAĞLADIĞI 7200 TL NAKİT DESTEK ÖDEMESİ, TÜRKİYE AİLE DESTEK PAKETİ UYGULAMASI, BAŞVURU ŞARTLARI VE YARARLANILABİLİR YARDIMLAR

Devlet, ekonomik koşullarının zorlaşmasına rağmen vatandaşların imdadına yetişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan Türkiye Aile Destek Paketi uygulaması 2023 yılında da devam ediyor. Maddi durumu yerinde olmayan, ihtiyaç sahibi ve geçinmekte zorlanan vatandaşlar başvuru yaparak devletten sosyal destek ödemeleri alabilecekler.

Aile Destek Paketi

AİLE DESTEK PAKETİNDEN NASIL FAYDALANILIR?

Türkiye Aile Destek Paketi kapsamında yıllık 7200 TL yardım ihtiyaç sahibi kişilerin hesaplarına geçiyor. Bunun yanında asgari ücretli ve emekli olanlar da bu yardımdan yararlanabiliyor. Türkiye Aile Destek yardımının ödeme tutarı aylık olarak 850 ila 1200 TL arasında değişiyor. Yani ödeme tutarı yıllık en az 7200 TL'ye ulaşıyor. Devlet, bu yardımı almak isteyenlere e-devlet üzerinden başvuru yapmalarını istiyor. Başvuru yapıldıktan sonra gelir durumuna göre 850 TL ile 1200 TL arasında değişen yardımı aylık olarak PTT'den alabiliyor.

BAŞVURU KRİTERLERİ ARASINDA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR SINIRI VAR

Türkiye Aile Destek yardımının ödeme süresi 12 aya kadar uzatılabiliyor. Aile destek yardımı alabilmek için tek bir şartı var. O da hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Çalışıyor olsanız bile bu koşulu yerine getiriyorsanız e-devlet üzerinden başvuru yaparak yardım ödemesinden yararlanabilirsiniz. Aile destek yardımından yararlanan vatandaşların çocukları için de eğitim desteği alıyor. Çocuklarınızı okula kaydettirdikten sonra Anaokulu desteği de sağlanıyor. Türkiye Aile Destek Paketi uygulaması ile devlet vatandaşlarının derdine derman oluyor. Vatandaşlar PTT'den ödemenin yanı sıra çocuklarının eğitim desteğinden de yararlanabiliyor. Bu yardımı almak isteyenler için başvurular başladı. Şimdi devletten 7200 TL nakit destek almak isteyen aileler hane bazlı olarak yapılan başvurularının doğru ve eksiksiz olarak tamamladıktan sonra onaylanmasını bekliyor.