31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi Eyyübiye Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Ekinci, seçime yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Gündüzleri sahada olup, akşamları seçim bürosunda vatandaşlarla bir araya gelen Ekinci, kurucu belediye başkanlığı döneminde Eyyübiye ilçesinde yaptığı hizmet ve projeleri hatırlattı. Özellikle Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Eyyübiye'nin gençlerin eğitimine ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için yoğun mesai harcadıklarını vurgulayan Ekinci, Milli Görüş düşüncesini referans aldıklarını kaydetti.

Gençlerin kaderi bu olmamalıydı

Eyyübiye’nin Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olduğunu aktaran Ekinci, “Bir tarafta fen işleriyle ilgili zengin bir makina parkı oluştururken, diğer taraftan Eyyübiyeliler için konut üretmeye başladık. Dönemimizde konut üreten tek belediye biziz. Sonrasında hepinizin de bildiği gibi Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi Eyyübiye ilçemiz. Gençlere yönelik faaliyetler geliştiriyoruz. Burada gençlerimiz var. Kendi kaderine terk edilmiş gençlerimiz var. Bu gençlere sahip çıkmak adına, terör, uyuşturucu ve benzeri şeylerden uzak tutmak adına bir proje geliştirdik. Evet o zaman AK Parti Belediye Başkanlığı idi ama orada yapılması gereken, referans alınması gereken konu Milli Görüş idi” ifadelerini kullandı.

Yaptığı projeleri bir bir hatırlattı 

Açtıkları spor salonlarıyla gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kaldığını dile getiren Ekinci sözlerini şöyle tamamladı:

“Bundan hareketle Milli Görüş hareketini referans alarak AK Evler Spor Salonlarını açtık. Milli ve manevi değerlere haiz bir gençlik yetiştirdik. Sporu araç kıldık. Her seferinde 10 bin gencimizin mezun olduğu bir sistemi kurduk. Anne, babalar aramaya başladılar bizi. Sabah çocuğum çıkarken akşam acaba hangi dertle bize gelecek korkusu içindeyken bizler onları aldık, salonlarımızı araç kıldık. Önce Kur’an-ı Kerim öğrettik. Dini ibadetlerini yerine getirmeleri konusunda da hocalarımızdan da destekler aldık. İki, üç ay önce problemli olan genç eve dönünce spor salonlarından geçtikten sonra artık bulunduğu mahallede rol model haline geldi. Gençlerimizi bu yönüyle de eğitmeye başladık. Eyyübiye’ye, Peygamberler Şehrine yakışır bir gençlik yetiştirdik.”