Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada deprem konutlarının teslimatının Ekim ve Kasım aylarında başlayacağını söyledi.

Erdoğan konu hakkında “Amacımız 1 sene içerisinde 319 bin deprem konutunu teslim etmektir. Bölgede 143 bini köy evi olmak üzere toplam 650 bin konutu inşa edeceğiz. Şimdiye kadar inşası başlayan konut, köyevi ve ahır sayısı 180 bini buldu. Giden canlarımızı geri getiremeyiz, ama maddi kayıplarımızı telafi edecek imkana ve kudrete sahibiz. Altyapısı ve üstyapısıyla şehirlerimizi eskisinden daha güvenli hale getirene kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“Sıfır ve 2. el araç fiyatlarında oluşan balonu izliyoruz”

Erdoğan sıfır ve 2. el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ettiklerini belirterek “Stokçuluk yapanlara asla müsade edilmeyecek. Ticaret bakanlığımız bu olayın üzerine gidecek.” dedi.

Erdoğan ekonomiye ilişkin değerlendirmesinde “Yeni ekonomi kadromuz uluslararası doğrudan yatırımlarını artırma çalışmalarına hız verdi. Konut kira sözleşmelerinde artırım oranını yüzde 25 ile sınırlandırmıştık. Temmuz ayında yenilenecek sözleşmeler için de aynı sınır uygulanmaya devam edilecek." dedi.

Erdoğan memur ve emekli maaşlarına dair ise “Memur maaşlarıyla ilgili zam sürecini başlatıyoruz. 5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.” açıklamasını yaptı.