Çoğunlukla bazı erkekler yaşlandıklarını kabul etmezler. Fakat uzmanlara göre 50 yaşını geçen erkeklerin artık kendine dikkat etmesi gerektiğini savunuyorlar.

RUTİN GÖSTERİMLERİ ATLAMAYIN

İlk tavsiye, sağlıklı kalmak istiyorsanız düzenli taramalar yaptırmalısınız. Oluşturulması gereken en basit sağlıklı alışkanlık, yılda bir kez fiziksel egzersiz yapmaktır çünkü bunu bir kez yapmanız yeterlidir. Kendinizi iyi hissediyorsanız, yıllık muayenenizi atlamak isteyebilirsiniz, ancak doktorunuz tarafından yapılan düzenli taramalar, bir sağlık sorununu bir soruna dönüşmeden önce belirleyebilir.

Sorunları erken keşfettiğimizde, genellikle kontrolden çıkmadan veya aşırı zor veya pahalı hale gelmeden önce onları çözme şansımız olur. Erkekler için rutin taramalar, özellikle 50 yaşına yaklaştıkça çok önemlidir. Sizin için uygun rutin taramaları her zaman doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun. Örneğin, 50 yaş üstü yetişkinlere kolonoskopi yaptırmaları şiddetle tavsiye edilmesine rağmen, hiç kimse kolonoskopi hakkında konuşmak istemiyor. Düzgün yaşlanmak istiyorsak rutin testler çok önemlidir, ancak ailede hastalık öyküsü veya başka bir durum varsa, bunlar korkunç bir fikir olmayabilir.

shutterstock-283528307.jpg

KALP HIZINI YÜKSELT

Doğru miktarda aerobik egzersiz yapmak, 50 yaşından sonra formda kalmaya çalışırken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer faktördür. Haftalık önerilen 150 dakika, çok fazla gibi görünüyor, aslında sadece 2,5 saattir. Bu, her gün ortalama 22 dakikalık aerobik egzersiz anlamına gelir.

Temel olarak, kalp atış hızınızı ortalamanın biraz üzerine çıkaran her şey uygundur. Seçeneklerden biri yürümek. Bir seçenek bahçe işidir. Ev temizliği olabilir. Birçok farklı aerobik aktivite türü vardır. Dakikada 100 vuruşun üzerindeki herhangi bir kalp atış hızı genellikle çok uygun olarak kabul edilir. Öte yandan, kortizol seviyelerimiz hakkında endişelenmemiz gerektiğinden, aşırı aerobik egzersiz o kadar da faydalı olmayabilir. Stres hormonu kortizoldür. Aerobik egzersizinizi yaparken bunu düşünün. Uygun miktarda çabayla yapıldığı sürece çok şey iyidir.

AĞIRLIĞI TAŞIMAK İÇİN KASLARINIZI KULLANIN

Yaşlandıkça ağırlığı hareket ettiren kaslara dikkat etmek çok önemlidir. Nesneleri almak için iskelet kası gereklidir. Bir şeyleri elimize aldıkça kaslarımız güçlenir. Ek olarak, kemikler kendilerini çeken kaslara güçlenerek tepki verir. Direnç eğitimi, 50 yaşına geldiklerinde insanlar için son derece faydalıdır. Yine, doğru miktar çok önemlidir. Aerobik egzersizle tartıştığımıza benzer şekilde, aşırı halter zararlı olabilir. Sonuç olarak merkezi sinir sistemi önemli stres yaşayabilir. İdeal miktar çok önemlidir.

Ama unutmayın, biraz kilo verin. Vücut ağırlığı, dambıl, kettlebells ve barbells tüm seçeneklerdir. Yeni bir egzersiz rejimine başlamadan önce doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun. Derhal egzersiz yapmayı bırakın ve herhangi bir ağrı hissederseniz, ağrıyı değerlendirin. Ağrıdan kurtulmak için rutininizi ayarlamanız gerekebilir.

basliksiz-2.jpg

DAHA FAZLA SU İÇİN

Su alımınızı artırmak, dikkate alınması gereken bir diğer husustur. Gerçekten su içmemiz gerektiğinde, susuzluğu sıklıkla açlıkla karıştırırız. Su tüketimi önemlidir. Yanınızda idrar söktürücü olduğunu düşünmediğiniz bir bardak su hatta bir çay bulundurun. Herkes benzersizdir, ancak yeterince sıvı, özellikle de su içtiğinizden emin olun. Vücut su ile nemlendirilir ve %70'i su olan Dünya gibi vücudumuzun büyük bir kısmı da sudur.