17 Eylül 2022 tarihinde evde bakım maaşı alanların hesaplarına yatırılan miktarlar ve illerin listesi açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hesaplara 3.340 TL tutarında yardım parası yatırılıyor. Ödemeler ise hesaplara her ayın 15’inde yatmaya başlayarak ayın son gününe kadar tamamlanmış oluyor. bu kapsam dahilinde evde bakım maaşı yatan illerin hangileri olduğu netlik kazanıyor. Bugün hangi illere para yatırıldığı ise vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki hangi illere evde bakım maaşı yatırıldı? İşte sorunuzun yanıtı haberimizin devamında…

EVDE BAKIM MAAŞI NEREDEN SORGULANIR?

Eylül ayında evde bakım maaşı sorgulamaları her geçen dakika artıyor. Herkes tarafından merakla evde bakım maaşı yattı mı, yattıysa hangi illerde yattı? Sorusunun yanıtı merakla ve heyecanla araştırılıyor.
Evde Bakım Maaşı

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIRILIYOR?

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar tarafından merakla maaşlarının ne zaman hesaplarına yatırılacağı araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakıma muhtaç vatandaşlar için verilen maaşın ödemeleri her ayın 15’inde başlıyor. Ödemeler ayın sonuna kadar tamamlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma muhtaç olan ağır engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik açıdan destek sağlamak amacıyla ödenene evde bakım yardımı paralarının vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Bakan Yanık, bakıma muhtaç olan ağır engeli bulunan vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek vermek amacıyla bu ay toplam da 1 milyar 849 milyon TL tutarında evde bakım maaşı verileceğini söyledi. Bu yardımların hesaplara yatırılmaya başlandığı açıklandı.

Evde Bakım Maaşı

Bakan Yanık, yaptığı açıklamasında: “Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik. Ödemelerimizi şeffaf ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan yeni sistem üzerinden yapıyoruz. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL ‘Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 554 bin vatandaşımız ‘Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor” dedi.

Evde Bakım Maaşı

SMS YOLUYLA EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı alanların sorgulama yapabilmeleri için telefonlarının SMS özelliğini kullanarak maaşlarının yatıp yatmadığını öğrenmeleri mümkün. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla maaşlarını alan vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKİYE yazıp, 4747’ye SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Vatandaşların mesaj göndermeleri sonucunda 1 SMS ücreti operatörleri tarafından tahsil edilmektedir.