Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, 2023’ün ilk iki çeyreğinde kurda artış beklediklerini söyledi.

Ev ve mutfak eşyaları sektörünün 2023 yılı hedeflerini açıkladığı toplantıda Bloomberg HT’ye konuşan Özger, “Bu yıl ilk ve ikinci çeyrekte kur biraz daha artacak ve bu artış bizim için daha iyi olacak. İlerleyen dönemlerde kurda artış olursa burada artan maliyetleri ve işçilik maaşlarındaki artışları ihracata yansıtabiliriz. Şu anki artı yanımız hammadde fiyatları stabil gidiyor. İhracat çarklarının dönmesi için bizler de ihracat pazarlarımızda çok büyük fiyat artışları yapmadık. Müşterilerimizi kaybetmemek için fiyat artışı yapmadık. Kur yüzde 7-10 seviyelerinde artış gösterirse bizim için rahatlatıcı bir durum olur” açıklamalarında bulundu.

“Fiyatlarda 1. çeyrekte yüzde 10-15 artış olacak”

Özger 2023’ün ilk çeyreğinde ev eşyası alanında fiyatlarda artış olacağını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: 2022’de fiyatlarımızı kademeli bir şekilde arttırdık. Hammadde fiyatları 3 katına çıktığı zamanlarda bile aniden fiyat artışları yapmadık. Bu yıl da aynı olacak. Zamansal olarak ilk çeyrekte yüzde 10-15 oranında bir artış olacak.