Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma yütüren Rekabet Kurulu, şirketten alınan taahhüt üzerine soruşturmayı sonlandırdığını açıkladı.

Konuya ilişkin Rekabet Kurumunun internet sitesinde yapılan duyuruda, "Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma, teşebbüs tarafından getirilen ve Kurul tarafından kabul edilen rekabetçi endişeleri gideren taahhütler üzerine sona erdirildi" denildi.

Herkes, söz konusu açıklamanın ardından Ferrero'nun Rekabet Kurulu'na verdiği taahhütlerin detaylarını merak etti.

MÜDAHALE REFERANS FİYATININ ALTINDA KABUKLU FINDIK ALIMI YAPMAYACAK

Ferrero firması ise konuya ilişkin olarak Bloomberg HT'ye özel bir açıklamada bulundu.

Ferrero'dan yapılan açıklamada, "Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Tic. AŞ, hakkında açılan soruşturmanın sonlandırılmasını memnuniyetle karşılamaktadır. Türkiye’de müdahale referans fiyatının altında kabuklu fındık alımı yapmayacağını ve piyasanın verimliliğini destekleyeceğini taahhüt etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere Rekabet Kurulu, Ferrero International SA ve iştiraklerinin fındık pazarında, üretimden itibaren, alım, kırım ve ihracat aşamasına kadar tüm seviyelerdeki eylemleriyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiasına yönelik soruşturma açmıştı.