Gazlı içecekler kullanarak temizleyebileceğiniz pek çok şey var! Farklı türdeki meşrubatların temizlik söz konusu olduğunda çok kullanışlı olduğu ortaya çıktı! İşte gazlı içecekle temizleyebileceğiniz 8 beklenmedik şey...

1. DRENAJ

Gazlı içeceklerdeki karbonik asit, giderinize yapışan pisliklerden kurtulmak için harikadır. Bu nedenle, düz giden bir şişe soda karbonik asit eksikliğinden dolayı işe yaramayacağından bunun için yeni bir şişe kullanmalısınız. Sadece bir şişe karbonatlı sodayı gidere dökün ve ardından sıcak suyla durulayın. Bu aynı zamanda tuvaletiniz için de harika çalışıyor: tuvalete bir şişe kola dökmek sadece kasenin parlamasına neden olmakla kalmayacak, aynı zamanda kanalizasyondaki olası tıkanıklıkları da çözecektir.

2014797.webp

2. TENCERE VE TAVALAR

Yemeğinizi yakmak sadece yemek israfı değildir, aynı zamanda tencere veya tavanız üzerinde de kötü bir etkisi olabilir. Bazı durumlarda, içindeki yiyecekleri yaktıktan sonra bir tencereyi tekrar temizlemek tamamen imkansız görünebilir. Neyse ki, tencerenizi tekrar gıcırtılı temizlemenin kolay bir yolu var. Bir tencereye veya tavaya biraz kola dökün ve 15 ila 30 dakika kısık ateşte sobaya koyun. Daha sonra tencereyi ovma süngeri ile kolayca temizleyebileceksiniz.

3. YAĞ LEKELERİ

Yağlı yiyecekler, yağ veya makyaj nedeniyle kıyafetlerinizde yağ lekesi mi oluştu? Ardından, çamaşırlarınıza Sprite veya 7up gibi bir kutu (veya büyük bir bardak) şeffaf soda eklemelisiniz. Giysilerinizi normalde yaptığınız gibi yıkayın (buna çamaşır deterjanı dahildir) ve çamaşırlar tekrar çıktığında yağ lekelerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz.

zhvachka-na-volosah.webp

4. SAKIZ

Yanlışlıkla saçınıza sakız mı yapıştı? Elle çıkarmak neredeyse imkansız. Bu yüzden bir kaseyi kola ile doldurmalı ve sakızlı saç telini oraya koymalısın. Biraz ıslanmasına izin verin ve sakızı kolaylıkla çıkarabileceksiniz. Birkaç dakika rahatsız edici bir pozisyonda oturmanız gerekebilir, ancak saçınızda sakız olması daha iyidir!

5. PAS

Araç setinizde oldukça paslanmış aletler var mı? Bir kovayı veya plastik küveti kola ile doldurun ve aletleri bir süre orada bekletin. Aletleri tekrar çıkardığınızda tekrar güzel görünecekler! Bunu yaptıktan sonra aletleri düzgün bir şekilde durulayıp kuruladığınızdan emin olun.

basliksiz-8.jpg

6. PENCERELER VE AYNALAR

Bu numara için kola kullanmak en iyisidir çünkü içerdiği asitler pencereleri ve aynaları temizlemek için mükemmeldir. Bir kağıt havluyu kola batırın ve bunu aynanızı veya pencerenizi temizlemek için kullanın. Ardından, temiz, nemli bir bez alın ve yapışkan bir pisliği önlemek için pencereyi veya aynayı silmek için bunu kullanın.

7. HALI

Kola, halınızdaki işaret lekelerini çıkarmak için de çok uygundur. Lekeye dikkatlice bir miktar kola sürün ve halıdan kolayca kaybolacaktır. Yine de hafif halılara dikkat edin! Kolanın koyu rengi aslında daha da büyük bir karmaşaya neden olabilir.

8. MÜCEVHERAT

Gümüş takılarınız biraz karanlık ve donuk mu görünüyor? Sprite veya 7up gibi limonlu veya misket limonlu meşrubat kullanın. Sodayı bir kaseye dökün ve mücevherleri buna ekleyin. Karbonik asit ve meyve asidi mücevherinizin tekrar süper temiz ve parlak olmasını sağlayacaktır.