Geceleri ara sıra meydana gelen darbeler veya horlayan bir partnerin bizi uyandırmasının yanı sıra, siz uyumaya çalışırken vücudunuzun nasıl çalıştığı, genel sağlığınız hakkında pek çok fikir verebilir. Böyle bir gösterge, noktüri olarak bilinen tıbbi bir durum olan geceleri banyoyu kullanmaya ihtiyaç duymaktır. Yaşlandıkça rahatlamak için yataktan kalkma ihtiyacı inanılmaz derecede yaygın olsa da doktorlar, diyetinizdeki lif eksikliğinin neden olduğu kabızlığın daha da kötüleşebileceğini söylüyorlar.

GECELERİ SIK UYANIYORSANIZ VÜCUDUNUZDA BU BESİN EKSİK OLABİLİR

basliksiz-16.jpg

Diyetinizdeki lif eksikliği, geceleri daha fazla banyo gezisi için uyanmanıza neden olabilir. Uzmanlar "Kabızlık kesinlikle gece idrara çıkmaya neden olabilir" diyor. Bunun nedeni, kolonda biriken dışkı maddesinin mesaneye baskı yapabilmesi ve sizi uyandıracak kadar aciliyet uyandırabilmesidir. Kabızlık mesanenize baskı uygulayarak gece daha sık idrara çıkma ihtiyacına neden olabilir.

Özellikle yaşlandıkça, sindirim sağlığının korunmasına yardımcı olmak için lifin gerekli olduğu bir sır değil. Ancak doktorlara göre, besinden yeterince almanın yararlı olmasının birçok nedeni var, gece boyunca uyumanıza yardımcı olmak da dahil.
Uzmanlar "Yüksek lifli diyetler elbette kabızlığa da yardımcı olur. Kabızlığı olan kişiler genellikle mesanelerine baskı uygular ve bu da mesanenin tam olarak genişleme yeteneğini etkiler ve noktüriye neden olur. Kabızlıktan kaçınmak muhtemelen yüksek lifli bir diyetin noktüriye yardımcı olan en acil ve önemli yoludur. " diyor.

KEPEKLİ TAHILLAR VE BELİRLİ MEYVE VE SEBZELER GİBİ LİF AÇISINDAN ZENGİN YİYECEKLER EKLEMEK KABIZLIĞI ÖNLEMEYE YARDIMCI OLABİLİR

basliksiz-17.jpg

Diyetinizde lif eksikliği olabileceğinin tek işareti bu olmasa da, kabızlık gerekli besinleri yeterince almadığınızın kritik bir göstergesi olabilir. Tıp uzmanları, haftada üç kereden az tuvalete gitmenin durumun bir işareti olduğuna dikkat çekiyor. Ve egzersiz eksikliği veya bazı ilaçları almak da suçlanabilirken, doktorlara göre basit diyet değişiklikleriyle bunu önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Yemeklerinize elma, ahududu, havuç, brokoli veya kepekli tahıllar gibi daha fazla lif açısından zengin gıdalar eklemek, alımınızı artırmanıza ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu şeyi yeterince almasına yardımcı olabilir. Ve bu sadece düzenli kalmakla ilgili değil: Besin maddelerinden yeterince almak aynı zamanda bir dizi başka sağlık yararı da sağlayabilir. Uzmanlar, "Yüksek lif alımı, daha düşük koroner kalp hastalığı riski, düşük kan basıncı, daha iyi glisemik kontrol ve iyileştirilmiş gastrointestinal fonksiyon ile ilişkili olduğundan, lif genel [gastrointestinal] işleviniz için önemlidir." diyor.