Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yaklaşık 9 ay önce katıldığı Vocal Europe yayını bugün sosyal medya ve bazı haber sitelerinde "FETÖ terör örgütünün firari PKK imamı Ebubekir Işık’ın canlı yayınına katıldı" şeklinde yer aldı. Sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan iddialara ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müvaşiri Ufuk Karcı, yazılı basın açıklaması yaptı.

Vocal Europe'nin Avrupa'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olduğu belirtilen açıklamada, Davutoğlu'nun verdiği röportajın "bazı maksatlı/bağlı basın kuruluşları" tarafından amacından çarpıtılarak, servis edildiği söylendi.

 

Açıklamada, "Sayın Genel Başkanımızın röportajı da Türkiye'nin ve milletimizin uluslararası alandaki hukukunun sonuna kadar savunulduğu bir içeriktir. Sayın Genel Başkanımızın 7 yıllık başdanışmanlığı, 5 yıllık Dışişleri Bakanlığı ve yaklaşık 2 yıl onurlu hizmet ettiği Başbakanlık görevlerinde; FETÖ, PKK, IŞİD, DHKP-C gibi terör örgütleri ile en sert mücadelesini verdiği milletimizin malumudur. FETÖ'nün baştan beri Türkiye'de hedef aldığı en önemli isimlerin arasına da her zaman Sayın Davutoğlu yer almıştır" denildi.

 

 

Yayında Davutoğlu'na soru soran Ebubekir Işık'a dair soruların Vocal Europe tarafından cevaplandırılması gerektiği belirtilen açıklamada, "Sayın Genel Başkanımız bir şahısa değil, düşünce kuruluşuna röportaj vermiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik sorunların, kimi siyasetçi, bürokrat ve iş insanları ile alakalı ortaya dökülen yolsuzluk iddialarının ayyuka çıktığı bir dönemde, hayatını tamamen şeffaflık ilkesi ve milletin çıkarı gayesi ile yaşayan Sayın Genel Başkanımıza iftira atmaya çalışmak, vatandaşımıza 'cambaza bak' demekten başka bir şey değildir. İftiraları ve karalamaları ile itibar suikastçiliklerini, sözde gazetecilik adı altında gerçekleştirenler, bir gün kendi operasyonel çıkarları uğrunda yitip gidecektir" ifadeleri kullanıldı.