Genellikle bir evin en nemli yerlerinden biridir: banyo. Bakteriler nemi sevdiği için banyonuzu düzenli ve iyice temizlemeniz gerekir. Sadece nemli bir havluyla her şeyi çabucak silmek işe yaramaz! Neyse ki, banyonuzun bir kez daha olabildiğince temiz olmasını sağlamanıza yardımcı olacak kolay bir yol haritamız var!

bathroom.jpeg

BANYONUZ DAHA ÖNCE HİÇ BU KADAR TEMİZ OLMAMIŞTI

  • Çöp kutusu : Birçok insanın yapmayı unuttuğu bir şey, banyodaki çöp kutusunu boşaltmak. Çöp kutusu sadece kokmaya başlamakla kalmaz, aynı zamanda bir bakteri kaynağıdır. Günlük olarak boşaltmak en iyisidir. Bu sadece küçük bir çaba ama sonuçlara değer.
  • Duş duvarları: Zaten duşta kendinizi yıkıyorsunuz, öyleyse neden duş duvarlarını da hemen yıkamıyorsunuz? Önceden biraz sabunlu su hazırlayın ve duşunuzu aldıktan hemen sonra duvarları ovun.
  • Havalandırma fanı: Henüz bir banyo havalandırma fanınız yoksa; hemen bir tane alın. Odaya girdiğinizde açıp, çıkarken tekrar kapatmak küçük bir çaba. Sonuç: çok daha taze bir koku ve daha az küflenme olasılığı!
  • Klozet: Klozet de evdeki en hijyen isteyen noktalardan biridir. Bunun için klozet temizliğine de dikkat etmelisiniz.
  • Giysiler: Banyoda başıboş giysi kalmadığından emin olun. Belli bir noktada nemden dolayı kokmaya başlayacaklar. Ya kendinize kapalı bir sepet alın ya da kıyafetlerinizi hemen çamaşır makinesine atın.
  • Çoklu görev: Dişlerinizi banyoda mı fırçalıyorsunuz? Aynada sadece kendinize bakmak yerine, bu arada başka bir şey de yapabilirsiniz. Lavaboyu temizleyin, giderde saç kalmadığından emin olun veya aynayı silerek temizleyin.
  • Paspaslama: Dizlerinizin üzerine çökmenize ve her karoyu özenle ovalamanıza gerek yok. Paspası alın ve hem zemini hem de duvarları temizlemek için kullanın!