Son günlerde ekonomi gündeminin ilk sıralarında yer alan zincir marketlerden yeni bir açıklama geldi.

Gıda Perakendecileri Derneği'nden yapılan açıklamada enflasyonla mücadelenin tüm paydaşlar tarafından yoğun bir şekilde yürütüldüğü bu günlerde, perakende işletmelerini hedef gösteren, gerçekle örtüşmeyen iddialardan tüm perakende sektörünün üzüntü duyduğu ifade edildi.

Açıklamada perakende operasyonları süresince operasyon maliyetleri olduğu ve bu sürecin sadece bir ürün kategorisi için değil, gıda veya gıda dışı, organize veya geleneksel tüm perakende sektörü için işlediği ifade edildi.

 

Sektör içindeki yoğun rekabet ortamı ve seçeneklerin fazla olmasının tüketicinin kendi bütçesine en uygun ürünü satın alabilmesini sağladığı belirtilirken böyle bir ortamın varlığına rağmen bir işletmenin fiyatlarını sebepsiz yere göz göre göre yükseltmesinin ticaret kurallarına da aykırı kalacağı söylendi.

Yanlış algı vurgusu

Açıklamada sektör ile ilgili yanlış bir algı oluşturulmak istendiği belirtildi.

Bu algıyla perakende zincirlerinin hedef gösterildiğini belirten Gıda Perakendecileri Derneği, özellikle gıda perakendecilerine yönelik oluşturulmak istenen yanlış algının perakendecilerin, tüketici lehine fiyat yönetme çabasını hiçe saydığını ifade etti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Son olarak, “atılan her iddianın doğru çıkmadığını” dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere perakende işletmelerinin her şubesi, neredeyse ürünlerinin tamamı ve tüm tedarik süreçleri, ilgili bakanlık ekipleri ve yerel mercilerce titizlikle incelenmektedir. Atılacak yeni adımlarda da sektörümüz her türlü desteği sağlamaya kararlıdır.