Şanlıurfa Göbeklitepe Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, Gazeteci Yetim’e yapılan muamelenin kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”Derneğimizin değerli üyesi başarılı gazeteci Mehmet Yetim, yaşanan bir olay nedeniyle görüntülerin tüm kamuoyunda yayılmasına rağmen sadece gazeteci arkadaşımızın sosyal medya hesaplarından paylaşılması durumu gerekçe gösterilerek gözaltına alınması kabul edilemez. Yaşanan bu olay, basın kanununa, Avrupa insan hakları sözleşmesinin ilgili maddelerine, hukukun evrensel ve ilke – esaslarına aykırıdır. Dernek üyemiz Mehmet Yetim, Şanlıurfa ve Türkiye kamuoyunda tanınan bir gazetecidir. Sabit ikametgâh sahibidir. Kaçması, delilleri karartması bir durum söz konusu değildir. Bir an gözaltı kararının kaldırılarak cemiyet üyemizin tutuksuz yargılanmasını ve bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Hukuk Kurallarına aykırıdır. Şu süreçte delilleri karatma durumu yoktur. Gazetecilik mesleği dışında hiçbir amacı olmayan ve sadece kamuoyunu bilgilendirme amacı taşıyan haberlerde, arkadaşımız herhangi bir şahsı ya da kurumu karalayacak, rencide edecek bir paylaşım yapmamıştır.

Zaten bir yerleri hedef alan haberleri de hiçbir gazetecinin yapmayacağından şüphemiz yoktur. Bu bağlamda arkadaşımızın gözaltı süreci ile ilgili bütün gelişmeleri yakından takip ettiğimizi ve gazeteci dayanışması içerisinde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. Cemiyet olarak tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz.”