Altın piyasasındaki hareketliliğin sürdüğü günlerde uzman isimlerden ve kuyumculardan tüyolar gelmeye devam ediyor. Dolar kurundaki artış ve ons altın fiyatındaki artıştan desteklenen gram altın durmak bilmiyor.

YATIRIMCILARIN GÖZÜ FED KARARINDA

ABD ekonomisinde meydana gelen gelişmeler ile birlikte altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Yukarı yönlü bir hareketlilik gösteren altın, son zamanlarda yatırımcılarının yüzünü güldürüyor. Önümümdeki gün itibariyle açıklanacak FED faiz kararına dair dikkatli bekleyiş sürüyor.

Faiz artırımlarında yaşanan belirsizlik ile birlikte altın piyasasında ivme olumlu bir şekilde ilerliyor. Kuyumcular tarafından yatırımcıları umutlandıran açıklamalar ise kısa bir süre önce paylaşıldı.

194776-75439959.jpg

KUYUMCU ESNAFLARI TÜYOYU VERDİ

Kapalıçarşı'da yer alan kuyumcular tarafından müşterilerine tüyolar verilmeye devam ediliyor. Kısa sürede kar elde etmeleri açısından fiyatlardaki ivmeden bahseden esnaflar kazanç sağlamakta yardımcı oluyor. Esnaflardan gelen açıklamalara göre altındaki kazancın devam edeceği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde artışa devam edeceği açıklanırken yatırımcıları bekleyen sürprizlerin olduğu da vurgulanıyor.

Gram altın fiyatlarındaki yükselişlerin dikkat çekmesiyle birlikte yıl sonu tahminleri de geldi. Kuyumcu esnafları tarafından yapılan değerlendirme sonrasında iki farklı veri duyuruldu. Hem dolardan hem de ons altından destek alan gram altındaki yükselişlerin ise yatırımcının yüzünü güldüreceğine tahmin ediliyor.

islam-memis-gram-altinda-gercek-fiyati-verdi-uyanik-olun.jpg

GRAM ALTIN 2.000 TL OLACAK

Kuyumcu esnafları tarafından paylaşılanlara göre 2023 yılının devamında gram altının, ons altından daha fazla destek alacağı söyleniyor. Bu durumda yükselmeye devam eden gram altın için Tevfik, yıl sonu tahminlerini paylaştı. Yıl sonunda gram altın için tahmininin 1.975 TL seviyelerine ulaşırken, 2.000 TL seviyelerini aşma ihtimaline değindi.

İSLAM MEMİŞ'TEN TAHMİNLER GELDİ

İsabetli tahminleriyle bilinen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise kısa bir süre önce ons altın tahminlerinde bulunmuştu. İslam Memiş'e göre ons altın fiyatı önümüzdeki aylarda 2.150 dolar, 2.250 dolar ve 2.300 dolara kadar yükselebileceği tahminlerinde bulundu. Elinde altın bulunduran vatandaşlara bekleyin çağrısını yaptı.