Harran Üniversitesi, kentin deprem bölgesinde yer alan 11 il içerisinde olması nedeniyle üniversite birimlerince değerlendirme toplantısı yapılacağını ve alınan kararlar doğrultusunda YÖK ile tekrardan görüşüleceğini açıklamıştı.

 

Alınan bu kararın ardından Harran Üniversitesi’nden yapılan açıklamada; öğrencilerle birlikte hareket edileceği ve öğrenci bilgi sistemi (OBS) üzerinden öğrenciler tarafından alınan derslerde yüz yüze eğitim ile online eğitime ilişkin anketlerin yer aldığı kaydedildi.

 

Öte yandan anket sonuçlarının üniversite kurullarınca değerlendirileceği ve kararın en kısa sürede duyurulacağı belirtildi.

 

Harran Üniversitesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

“Bölgemizde yaşadığımız deprem ve sel felaketleri nedeniyle eğitim-öğretim sürecimize ilişkin uygulanabilecek en uygun kararı almak için gayret ettiğimizi bilmenizi istiyoruz.

 

Bu doğrultuda, sizleri ve fikirlerinizi önemsiyor, alacağımız kararlarda sizlerle beraber hareket etmek istiyoruz.

 

Önümüzdeki süreçte Üniversitemizde derslerin uzaktan ya da yüz yüze öğretim yoluyla işlenmesiyle ilgili öğrenci bilgi sistemimizde, aldığınız tüm dönem dersleri için ayrı ayrı anketler bulunmaktadır.

 

Anket sonuçları ilgili birim kurullarımızca değerlendirilerek, alınacak kararlar sizlere en kısa sürede duyurulacaktır.”