Şehit yakınları, terörden doğrudan etkilenen ve aynı zamanda gazı yakınları gibi kişilere aylık 1200 TL destek sağlanacağıyla ilgili beklenen açıklama yapıldı. Devlet desteğiyle beraber gerçekleştirilen tüm bu yardımlar düzenli bir şekilde alınmak isteniyorsa resmi site aracılığıyla destekten faydalanılması için başvuru yapmak gereklidir. Başvurulardan sonra çabuk bir şekilde başvurulara dönüş sağlanıyor. Ek olarak bu ödeneklerin alınabilmesi için gereken bilgiler de sağlanıyor.

Yaş sınırı fark etmeksizin herkes bu ödenekten faydalanabilecek. Terörden etkilenmiş olan herkes bu desteğe başvuruda bulunabiliyor. Başvurusu kabul edilenler düzenli olarak ödeneklerden faydalanabilirler. Bu ödeneklerin alınabilmesi için T.C. kimlik numarasıyla beraber gazi yakını olduğunu belirten bir evrak E-devlet üstünden çıkartılabilir. Çıkartılan bu evrakla birlikte tekrardan E-devlet üzerinden bahse konu desteğe başvuruda bulunulmaktadır. Başvurudan sonra bu çerçevede şehit yakını ya da terör mağduru olan kişiler düzenli olarak 1200 TL aylık ödeme almaktadır.

TERÖR MAĞDURLARINA VE GAZİ YAKINLARINA 1200 TL DESTEK

Destek için gereken şartların sağlanmasıyla birlikte ödeneklerin aynı ay içerisinde hesaplarda olması söz konusudur. Özellikle günümüzde yüksek enflasyon ve düşen alım gücü sebebiyle geçimini zor sağlayan kişilerin bu ve benzeri desteklerle yüzü gülmektedir.

Devlet devamlı bir şekilde bazı şartları sağlayanlara destekler sunmaktadır. Bu ay itibariyle terörden etkilenmiş kişilere destek sağlanacağı resmi olarak duyurulmuştur. Ödemeler PTT aracılığıyla kolay bir şekilde alınabilir. Aynı zamanda PTT hesaplarına da yatırılma işlemleri gerçekleştirilir. Bu kişilerin olumsuz olarak etkilenmesi ve özellikle manevi konuda üzüntü içerisinde olması sebebiyle devlet bu konuda destek olmaktadır.

BİR KEZ BAŞVURMAK YETERLİ

Özellikle gazi olan ya da terör mağduru olmuş, desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara fiziksel olarak rahatsızlık mevcut ise bu durumda bu ödenek fazlasıyla avantajlı bir hal sağlamış olur. Yapılan düzenlemelerle beraber bu tutarın daha yüksek meblağlarda olabilmesi amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu destek paketi çerçevesinde başvurunun sadece bir kez yapılması yeterli olmaktadır.

ÖDEMELER NE KADAR SÜRE DEVAM EDİYOR?

Devlet yardımı olarak adlandırılan 1200 TL'lik ödemeler her ay düzenli bir şekilde PTT hesapları aracılığıyla sağlanacak. Ek olarak terör mağduru olmuş kişiler bu ödeneklerden kolay bir şekilde faydalanabilecek. Bunun için ise E-devlet aracılığıyla başvuru yapılması yeterlidir.

Bunun yanında temel ihtiyaçların karşılanabilmesi adına gerekli ekonomik yardımı sağlayan devlet, doğrudan etkilenmiş kişilerle iletişim halinde olarak yardımların yapılabilmesi için çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettirmektedir.