Google I/O 2019, Haritalar uygulamasında bazı kullanıcı arayüzü değişikliklerini ve performans iyileştirmelerini duyurdu. Google Asistan Haritalar entegrasyonunu bir üst seviyeye taşıyan şirket, yeni özelliğin kullanılmayacağını duyurdu.

GOOGLE ASİSTAN, HARİTALAR UYGULAMASINDA SÜRÜŞ MODU ÖZELLİĞİ DESTEKLENMEYECEK

Google Asistan sürüş modu özelliği, medya önerileri, sesli kontroller, arama ve mesaj kısayollarını içerir. Kullanıcılar bu ekrana "Google, sürüş modunu başlat" komutu ile ulaşabilirler.

Google Asistan'ın sürüş modu, 21 Kasım günü olduğu gibi devre dışı bırakılacak. Google'ın sürüş modu şeklinde isimlendirdiği Android için arabalara özel optimize edilen Google Haritalar özelliğine de son veriliyor.

GOOGLE HARİTALAR

Sürüş modu , Android Auto'dan daha az kullanıldı. Ancak milyonları aşkın kullanıcı hala bu özellikten yana tercihini kullanıyor. Google, her iki sürüş modu özelliğinin de aktif olarak kullanıldığını söyledi.

Google, telefon uygulamasında da köklü bir tasarım değişikliği yaptı. Kullanıcılar artık sesli aramalar sırasında klavyeyi daha kolay kullanabilirler. Klavyenin ekrandaki yerini de değiştiren Google, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için tuşları yukarı taşıdı.

En uzun telefonlarda, düğmelerin artık alta daha yakın olduğunu ve her iki başparmakla daha kolay erişildiğini fark edebilirsiniz. Üst satırdaki (kullanılıyorsa) ek arama seçenekleri de sağa hizalanmıştır. Bu, tek elle uygulamayı kolaylaştırır.