Fransız lüks tüketim grubu Louis Vuitton Moët Hennessy'nin (LVMH) hisseleri yüzde 0,3 arttı ve şirketin piyasa değeri 500 milyar doları aştı. Böylece ilk kez Avrupalı bir şirketin piyasa değeri 500 milyar doları aştı.

Lüks markaların çatı şirketi olan LVMH'nin ilk çeyrek satışları tahminleri aşmış ve bu gelişmeyle şirket hisselerinde ralli sürmüştü.

Çin'de Kovid-19 kısıtlamalarının kalkmasıyla lüks tüketimin artması ve euro'daki güçlenme şirketin piyasa değerinin yükselmesinde temel sürükleyici oldu.

İlk çeyrek rakamlarının açıklanmasının ardından LVMH dünyanın en büyük 10 şirketi arasına girmişti.

 

Bu yükselişle LVMH'nin patronu Bernard Arnault dünyanın en zengin insanı konumunu korudu. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Arnault'un serveti yaklaşık 212 milyar dolar civarında.

Louis Vuitton marka çanta satışları şirket hisselerinin yükselişte etkili oldu.

AXA Investment Managers Avrupa Hisser Senedi Stratejisti Gilles Guibout "Bu durum, dünyanın kutuplaştığı bir toplumda varlıklı insanların servetinin arttığını gösteriyor. Lüks tüketim sektörü güçlü şekilde büyüyor" yorumunu yaptı.

LVMH çatısı altında faaliyet gösteren markalar arasında Celine, Kenzo, Givenchy, Bulgari, Christian Dior, Fendi, Emilio Pucci, Marc Jacobs gibi markalar bulunuyor.