Neredeyse herkesin kullandığı sosyal medya platformu Instagram, birkaç gündür yaşanan ses problemiyle kullanıcıları bezdirdi. Milyonlarca kullanıcı uygulamanın hikayeler bölümünde kapanmayan ses sorunundan şikayetçi. Artan şikayetlerin ardından harekete geçen şirket, son güncelleme ile yaşanan sorunu çözdü.

SES SORUNUNA GÜNCELLEME ÇÖZÜMÜ

Instagram'da birkaç gündür kullanıcıları rahatsız eden hikayelerde ses sorunu yaşanıyor. Kullanıcıların çoğu, hikayelerin sesini kapatmış olmalarına rağmen her yeni hikayede sesin tekrardan açılmasından şikayetçi. Söz konusu sorun sadece iOS cihazlarında yaşanınca kullanıcılar tepkilerini Twitter üzerinden gösterdi.

Yaşanan sorunu çözmek için uygulamayı silip tekrardan yüklemek, oturumu kapat aç yapmak veya telefonu yeniden başlatmak gibi yöntemleri deneyen kullanıcılar kalıcı hiçbir çözüm alamadı. Bu durum da iPhone kullanıcılarının hikaye görüntülemelerinde düşüş yaşanmasına neden oldu.

 ınstagram ses sorunu

Yaşanan sorun sonrasında şirket iOS uygulamasına yeni bir güncelleme getirdi. Güncellemenin ardında iPhone cihazları sesiz modda olduğunda bir hikaye açıldığında hikayenin sesi otomatik olarak kapatılmaya başlandı.

Siz de aynı sorunu yaşıyorsanız, iOS cihazlarınıza Instagram uygulamasının yeni sürümünü App Store'dan kolaylıkla yükleyebilirsiniz.