Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim politikasına dair eleştirilerde bulunurken, CHP Genel Başkanlığı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yarın genel başkanlık için adaylığını açıklayacağı söylentilerini doğruladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şu şekilde:

7 milyon 600 bin çocuğumuz dengeli beslenmiyor. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracak olan siyasal iktidar ama bunu yapmıyor. Birleşmiş Milletlerin 2023 raporu var. O raporda 2 milyona yakın çocuk yetersiz beslenme sebebiyle bodurluk sorunu yaşıyor. Saray bunu biliyor mu acaba?

Çocukları okula aç gönderen annelerin dramını bunlar görüyorlar mı? Özellikle son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığı milli olma vasfını yitirdi.

'LİYAKATSİZLİĞİ KURUMSALLAŞTIRDILAR'

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini çağdaşlıktan çıkararak ideolojik bir çatışma alanına döndürdü. Liyakatsizliği kurumsallaştırdılar.

2020'de verilen eğitim ödeneği 1314 liraydı. Bir sonrası yıl 1318 lira oldu. Bunlarda ahlak var mı?

Ahlaki siyaseti meşrutiyeti olmayan bir iktidar sorunları çözemez. Seçimden önce 'mülakatı kaldıracağız' diyenler, seçimden sonra 'mülakat gibi mülakat yapacağız' diyorlar. Bunların seçim zamanında söylediklerine kimsenin inanmaması lazım.

Bugünkü TBMM, gazi değildir. Bugünkü meclis yolsuzluk dosyalarını kapatan bir meclistir. Bugünkü meclis, AK Parti ve MHP'li vekillerin oylarıyla yolsuzluk yapanların arkasında duran bir meclistir.

Dünkü sayın sözcünün (İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu) açıklamalarını takip ettim. İttifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin gerekli olduğunu söylüyorum. Dünkü yapılan tarifte müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum. Bunu zamanla göreceğiz.

Onlar beni tanımıyorlar. Cesareti varsa olayı getirirler, yeniden mecliste tartışırız. Bu adamlarda ahlak ve erdem yok. Beni tanımıyorlar. Buradan 85 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Hiç korkmayın.

Seçimden sonra kurduğumuz ittifak bittik. İttifak hangi dönemlerde olur? Seçim dönemlerinde olur. İktidar olmadan önce tartışmaları yapmak lazım.

'ÖZGÜR BEY YARIN ADAYLIĞINI İLAN EDECEK'

CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı vardır. Biz onlara adaylıklarını ilan etsinler diye yerlerini veririz. Yarın Özgür Bey, adaylığını ilan edecek. Daha sonra İstanbul'dan bir arkadaşımız adaylığını ilan edecek.

'SAYGI GÖSTERİRİZ'

Ben senin ayağını kaydırırım düşüncemiz yok. Saygı gösteririz.

'PROMTERLA DEVLET YÜRÜTÜLMEZ'

Erdoğan anayasa yapacakmış. Promtera bakmadan konuşabilir mi? Anayasalar öyle sabah, öğle, akşam değiştirilecek belgeler değildir. Kaç tane anayasa hukukçuyla bir araya geldi. T.C ahlakla yürütülür, promterla yürütülmez.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, "Tarihte ilk kez bir CHP genel başkanı sanık olarak tebligatla mahkemeye çağrıldı" ifadelerini kullanarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sanık olduğunu duyurmuştu. Terkoğlu, savcının Kılıçdaroğlu hakkında1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arası hapis ve siyasi yasak da bulunduğunu anlattı.