Kitapları birçok ülkede 40 farklı dile çevrilen ünlü İspanyol roman yazarı Javier Marias, 70 yaşında Madrid'de yaşamını yitirdi. Marias'ın yayıncısı Alfaguara ölüm haberini duyurdu. Açıklamada, "Büyük bir üzüntüyle ailemizin bir parçası olan Javier Marias'ın hayatını kaybettiğini duyuruyoruz" denildi.

Haber Global'in aktardığı habere göre; açıklamada İspanyol yazarın ölüm nedeni de açıklandı.

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Buna göre Marias, Kovid-19 nedeniyle uzun bir süredir hastanede yatıyordu. Zatürreye yakalanan ünlü yazarın durumu gittikçe kötüleşti ve Marias hayatını kaybetti. El Pais, yazarın koronavirüs pandemisi başlamadan kısa bir süre önce bir bel ameliyatı geçirdiği bilgisini de verdi.

 

SON ROMANI GEÇEN YIL BASILDI

20 Eylül 1951'de Madrid'de doğan yazar 16 romanla kendi döneminin önde gelen İspanyol yazarları arasında yer aldı.

Son romanı Tomas Nevinson geçen yıl basılmıştı. En çok bilinen eserleri arasında Tüm Ruhlar, A Heart So White, Tomorrow In The Battle Think On Me sayılabilir. 2008 yılından beri Kraliyet İspanyol Akademisi üyesi de olan Marias Fransızca ve İngilizce'ye de hakim bir yazardı. Ayrıca gazeteci olarak El Pais'te makaleleri yayımlanıyordu. Bir sinema hayranı olan yazar ayrıca sıkı bir Real Madrid taraftarıydı.

Javier Marias'ın Türkiye'de de yayımlanan eserleri şu şekilde:

Karasevdalılar - Yarınki Yüzün (Ateş ve Mızrak) - Beyaz Kalp - Acı Bir Başlangıç Bu - Vahşiler ve Duygusallar - Yarınki Yüzün (Dans ve Rüya) - Zamanın Karanlık Yüzü - Kötü Niyet Öyküleri - Duygusal Adam - Berta Isla - Tüm Ruhlar - Kurt Mıntıkası.