Genç kadınlara maddi destek vermek amacıyla başlatılan Bir Adım Var programı kapsamında üniversitelerde eğitim gören kız öğrencilere maddi yardım yapılmasına yönelik başlatılan proje kapsamında öğrencilere 3.000 TL tutarında burs verilecek. Yapılacak olan değerlendirme sonucunda burs almaya hak kazananlara yönelik verilecek olan bursun şartları herkes tarafından merakla araştırılıyor.

BİR ADIM VAR BURS PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI!

Burs programı kapsamında kız öğrencilere maddi destek verilmesi amacıyla harekete geçildi. Burs için belirlenen başvuru tarihleri ise 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında internet aracılığıyla gerçekleştirilecek. Burs için erkek adaylar başvuru yapamazken, öğrenciler kurumlardan ya da vakıflardan burs alabilirler. Başvuru için kız öğrencilerde aranan şartlar ise:

• Üniversitede örgün eğitim almak,

• Kadın olmak,

• Sanat, spor, akademi, bilim ve teknoloji alanlarında başarı belgesi veya ödüle sahip olmak,

• Eğitimi için maddi desteğe ihtiyaç duyulması,

Bir Adım Var

KIZ ÖĞRENCİLERE 3.000 TL BURS!

Bir Adım Var projesi kapsamında verilecek olan bursu almaya hak kazanan adaylara karşılıksız bir şekidle 3.00 TL burs verilecektir. Burs ödemeleri ise 12 ay boyunca devam ederken, ilk burs ödemesi Eylül ayında başlayacak ve Ağustos ayına kadar devam edecek. Sanat, spor, akademi, bilim ve teknoloji alanlarında başarılı olmayan, erkek olan adaylar ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bu burstan yararlanma fırsatları bulunmuyor.

Bir Adım Var

BİR ADIM VAR PROJESİNE NASIL VE NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

Bir Adım Var burs programına başvuru yapmak isteyen kız öğrencilerin başvuruları internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar Buradan başvuru yapabilirler. Başvuru yaparken adaylardan adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, öğrenci belgesi, iletişim ve eğitim gibi bilgiler talep edilmektedir.