KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının iptal olmasının ardından yeni sınav 18 Eylül tarihinde gerçekleşti. Adaylar merakla Alan Bilgisi sınavının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki KPSS Alan Bilgisi oturumu hangi tarihte yapılacak? KPSS Alan Bilgisi oturum tarihi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS ALAN BİLGİSİ OTURUMU NE ZAMAN

KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının araştırmalar sonrasında iptal edilmesinin ardından yeni sınav takvimine göre Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları 18 Eylül 2022 tarihinde tekrar edildi. Yeni takvime göre KPSS Alan Bilgisi birinci oturum yani kamu yönetimi, endüstri ilişkileri, çalışma ekonomisi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunlarının gireceği oturum 24 Eylül 2022 tarihinde saat 10.15'te gerçekleştirilecek. Alan Bilgisi sınavının ikinci oturumu yani hukuk, maliye ve iktisat bölümü mezunlarının gireceği sınav 24 Eylül 2022 tarihinde saat 14.45'te gerçekleştirilecek. Alan Bilgisi üçüncü oturumu yani işletme, istatistik ve muhasebe bölümü mezunu adayların gireceği sınav 25 Eylül 2022 tarihinde saat 10.15'te yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumu ise 2 Ekim 2022 tarihinde saat 10.15'te yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alan Sınavı ise 2 Ekim günü saat 14.45'te gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre sınavların sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak. KPSS Ön lisans oturumunun sonuçları ise 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak. KPSS Alan Bilgisi ve diğer oturumlar ile ilgili giriş yerleri ve diğer detaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapılarak öğrenilebilir. Sınav giriş belgesi de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden çıkartılabilir. 

KPSS Alan Bilgisi Sınav Giriş Yerleri ve Sınav Tarihleri

KPSS ALAN BİLGİSİ OTURUMU SINAV YERLERİ

KPSS Alan Bilgisi oturumuna girecek olan adayların bir diğer araştırdığı konu ise sınav yerlerinin açıklanıp açıklanmadığı ile ilgili. KPSS Alan Bilgisi oturumu sınav giriş belgesine ÖSYM Aday İşlemleri sistemi https://ais.osym.gov.tr/ adresine kimlik numarası ve şifresi ile girilerek sorgulanabilecek. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara girecek olan adaylar sınava giderken yanlarına sınav giriş belgelerini ve T.C kimlik belgelerini almak zorundadır. Sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi eksik olan adaylar sınava alınmamaktadır. Adayların en az 10 dakika öncesinde sınava girecekleri okulda hazır beklemeleri gerekiyor. Sınava 10 dakika kala binalara giriş sağlanmamaktadır.