Kamuda görev almak isteyen pek çok kişi ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavına katılmaktadır. 2022 yılında düzenlenen KPSS sınavları kapsamında 4 yanlışın 1 doğruyu götürüp götürmediği konusu ise en çok araştırılan lar arasında yer almaktadır. Konu hakkındaki açıklama ÖSYM'den geldi. İşte merak edilen konu hakkındaki açıklamalar…

KPSS'DE DOĞRU YANLIŞI GÖTÜRÜR MÜ?

2022 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme sınavları tamamlandı. Sınavın sonlanması ile birlikte adaylar 4 yanlış 1 doğruyu götürür götürmediği konusunu araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklama doğrultusunda merak edilen sorular yanıtlandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

"Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli Cevap Kâğıdı’na işaretleyeceklerdir. Cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Değerlendirme sırasında doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır."

KPSS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu

YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS sınavları tamamlandı. Yapılan sınavın ardında birçok aday akıllarına takılan soruların yanıtını arıyor. Sınavda 4 yanlış yapan kişinin 1 doğrusunun gidip gitmeyeceği konusu ise en çok tartışılanlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.