Yeni yılda yapılacak asgari ücret zammı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama yeni rakamla ilgili umutları artırdı. Cumhurbaşkanı konuyla ilgili açıklamasında, yeni yılda bütün sektörlerin maaşına ciddi bir zam yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklaması sonrasında asgari ücret zammının %80 oranında olacağı beklentisi oluştu.

YÜKSEK ZAM BEKLENTİSİ OLUŞTU

 2023 yılında yapılacak asgari ücret zammına dair beklentiler arttı. Yapılan hesaplamalar asgari ücretin rekor oranda artacağına işaret ediyor. Yüzde 40 oranında bir artış yapılması durumunda asgari ücret 7 bin 500 TL'yi bulacak. Fakat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında artışın daha fazla olacağı ve %80'lik bir zammın yapılacağı düşünülmeye başlandı.

 asgari ücret

ASGARİ ÜCRET 9 BİN TL'Mİ OLACAK?

Asgari ücret konusu gündemi meşgul ederken uzmanlardan da peş peşe tahminler gelmeye başladı. Enflasyona göre artacak asgari ücretin, yüzde 80 oranında zamlanması bekleniyor. Bu tahminler doğru çıkarsa yeni yılda asgari ücret 9.000 TL'yi bulacak. Öyle ki kimi uzmanlar yeni asgari ücretin 9.900 TL olacağı yönünde de iddiada bulunuyor.