Her ilde farklı sayıda konut projeleri yer alırken Muğla'da kaç projenin yapılacağı merak konusu oldu. Bununla birlikte hangi ilçelerde TOKİ konutu yapılacağı da en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Yapılan açıklamalar doğrultusunda başvuruların 14 Eylül'de başlayacağı işaret edilirken Ekim ayı sonunda başvuruların sona ereceği bilgisi de paylaşıldı. İşte Muğla TOKİ konutları hakkında merak edilen tüm detaylar…

MUĞLA’DA KAÇ KONUT YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre Bakanı Murat Kurum’un katıldığı programda Muğla'da yapılacak olan konutlar hakkında bilgiler paylaşıldı. Muğla'da 7 bin 500 konut yapılacak açıklanırken hangi ilçelerde olacağı ise araştırılmaya başladı.

MUĞLA TOKİ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sosyal Konut Projesi kapsamında tüm illerde yapılacak olan konutlar için başvurular 14 Eylül 2022 çarşamba günü başlayacağı açıklandı. Muğla'da yapılacak olan TOKİ konutları için başvuru süreci 14 Eylül Çarşamba günü başladı.

Muğla TOKİ konutları

TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda TOKİ konutları hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda maliyet fiyatları üzerinden %40 indirim yapılacağı söylenirken 2 + 1 daireler için 608 bin TL fiyat belirlenirken aylık 2 bin 280 lira da taksit yapılmaktadır. Bununla birlikte 3+1 konutlar içinde 850 bin TL fiyat belirlendi. Konutlar 240 ay vade ile aylık 3187 TL ödeme yapacaklar.

Projeye katılımı şartı İstanbul'da yaşayan kişiler için hane geliri 18 bin diğer iller için 16 bin olarak belirlendi. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte taksit ödemeleri başlayacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere ise fırsat vermeyeceğiz. Kendi aklınca devleti kandırarak TOKİ'den ev almaya çalışanlar hem ödediklerini kaybedecek hem evlerini kaybedecek. Sıkı bir denetim mekanizması kuracağız." şeklinde konuştu.

MUĞLA TOKİ KONUTLARI HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

Muğla'da yapılacak olan TOKİ konutlarının hangi ilçede olacağı merak ediliyor. Muğla'da yapılacak konut sayısı ve ilçeleri:

Muğla Bodrum – 150 konut - Halk Bankası

Muğla Fethiye - 53 konut - Halk Bankası

Muğla Kavaklıdere Çamyayla – 55 konut - Ziraat Bankası

Muğla Kavaklıdere 35 konut - Ziraat Bankası

Muğla Köyceğiz Toparlar – 292 konut - Halk Bankası

Muğla Merkez -1.100 konut - Halk Bankası

Muğla Milas- 100 konut - Halk Bankası

Muğla Seydikemer 2. Etap – 200 konut - Halk Bankası

Yatağan 2. Etap - 300 konut - Halk Bankası

Muğla TOKİ konutları

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yapılacak olan konut, arsa ve sanayi sitesi projesi kapsamında genç emekli şehit yakını gazi ve engelliler projelere katılım hakkına sahiptir.

Yapılacak olan konutlar için genç kategorisinde başvuruda bulunacak kişilerin 14 Eylül 1992 tarihinden sonra doğmuş olması gerekir. Başvuruda bulunacak olan kişilerin en fazla 30 yaşında olması isteniyor.

Dar gelirli ailelerin de ev sahibi olması istenirken proje için başvuracak kişilerin bulunduğu şehirde en az 1 yıl ikamet etmesi gerekmektedir. Bununla birlikte kişilerin kendisinin eşinin ve çocuklarının üzerine herhangi kayıtlı 1 konut yer almaması gerekmektedir.

Proje kapsamında daha önce TOKİ'den ev satın alan kişilerde proje kapsamı dışında yer almaktadır.

Sosyal konut projesinde başvuruda bulunacak olan kişiler için her haneden tek kişi başvuru hakkına sahiptir. 

TOKİ MUĞLA KONUT KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

14 Eylül 2022 tarihinde başlayan TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları ekim ayı sonuna kadar devam etmektedir. Kura çekilişleri de merak konusu olurken bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı. Proje için ilk temel atma töreni ise 2023 yılı başında yapılacaktır.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? (2022-2023)

TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne başvuru yapmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuruları işlemlerini gerçekleştirmektedir.