ABD ham petrolü, son dört seansta yaklaşık yüzde 3 yükseldikten sonra varil başına 75 doların altına düştü.

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün verilerine göre, ABD ham petrol stokları geçen hafta 14,9 milyon varil arttı. Rakamlar Enerji Bilgi İdaresi tarafından onaylanırsa bu, Şubat 2021'den bu yana en büyük artış olacak.

Ham petrol, küresel ekonominin büyük bölümünün resesyona girdiğine dair işaretler üzerine yıla sert bir başlangıç yaptı ve ilk iki seansta yaklaşık yüzde 10 düştü, daha sonra yükselmeye başladı.

Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari petrol stok verisinin neden olduğu düşüşün geçici olacağını, piyasanın yeniden ekonomik görünüme ve Fed'in hamlelerine odaklanacağını söyledi.

Şubat vadeli Batı Teksas tipi ham petrolün varili yüzde 0,8 düşerek 74,50 dolardan, Mart vadeli Brent petrol yüzde 0,8 düşüşle 79,50 dolardan işlem görüyor.

Yatırımcılar ABD para politikasına dair açıklamaları yakından takip ediyor. JPMorgan Chase & Co.'nun İcra Kurulu Başkanı Jamie Dimon, ABD'de faizlerin yüzde 5'in üzerine çıkması gerekebileceğini söylerken, yatırımcılar ABD para politikasının görünümüne ilişkin ipuçlarını merakla izliyor.