5 yıl önce başlanan ve gelenek haline gelen toplumda ruhsal hastalığı olan bireylere yönelik olarak var olan damgalamayı ve ayrımcılığı azaltmak amacıyla personellerin danışanlarıyla beraber oynadığı "Beni Bi Dinle" adlı tiyatro oyunu ve el emeği ürünlerinin sergilendiği 4. Geleneksel Trsm tiyatro ve sergi programı gerçekleşti. Düzenlenen program izleyicilerden de tam not aldı.

 

 

"KATILIMCILAR SERGİYE YOĞUN KATILIM GÖSTERDİLER"

 

Düzenlenen sergiye Viranşehir kaymakamı Önder Koç, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetler Başkanı Doç. Dr. Mehmet Reşat Ceylan, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim yağan, Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Muhammet Yılmaz ve vatandaşlar katılım sağladı.

 

"BU TARZ ÇALIŞMALARIN DEVAM EDECEKLERİNİ BELİRTTİLER"

 

 

Fiziksel hastalıkların yanı sıra toplumda var olan psikiyatrik hastalıkların da bilinmesi, toplumsal farkındalığın artması, psikiyatri hastalarının yaşamlarını en çok kolaylaştıran etmenler olduğunu belirten Trsm ekibi, İlçede buna yönelik çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

 

 

Tiyatro gösteriminden sonra etkinliğe katılan misafirler Trsm hastalarının yaptığı sergi’yi gezdiler.