Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda TFF 2. Lig Play Off finali için Bucaspor 1928 – Şanlıurfaspor ile karşılaştı. Konya’daki karşılaşmayı Süper Lig hakemlerinden Zorbay Küçük yönetirken yardımcılığını Ceyhun Sesigüzel ve Erdem Bayık yaptı. Mücadelenin 4.hakemi ise Burak Pakkan oldu.

 

İlk kez VAR sisteminin uygulandığı karşılaşmanın (VAR) hakemi Atilla Karaoğlan iken MUSTAFA İlker Coşkun ve Mustafa Sönmez ise (AVAR) hakemi olarak görev yaptı.

 

Şanlıurfaspor taraftarı Valilik ve Belediyelerin ortak çalışması ile 80'e yakın otobüsle taraftarı Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’na götürdü. Ancak stadın kale arkasındaki alanların büyük bir kısmı boş olduğu görüldü.

 

Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan final maçında Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı, Şanlıurfa Milletvekilleri, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve STK Başkanlarından bir kısmı kentin takıma destek verdi.

 

 

BUCASPOR 1928: 77. Kıvanç Küçükkarış, 3. Abdullah Balıkuv, 5. Onur Özcan, 6. Ahmet Aslan, 7. Berke Bıyık, 24. Furkan Çil, 37. Erhan Kartal, 61. Saruhan Fındıkcı, 89. Erhan Çelenk, 96. Çağrı Giritlioğlu,

 

99. Mehmet Fuat Gölbaşı

 

 Yedekler

 

26. Alp Tutar, 10. Taşkın Çalış, 11. Recep Gül, 14. İrfan Akgün, 20. Cuma Menize, 29. İlhan Depe, 30. Erhan Şentürk, 31. Sadık Baş, 33. Enes Alıç, 53. Emre Erdem

 

 

ŞANLIURFASPOR: 45. Aydın Bağ, 6. Feyyaz Belen, 8. Cumali Bişi, 9. Kemal Rüzgar, 10. Behlül Aydın, 18. Erkam Develi, 21. Seyit Gazanfer, 23. Abdulsamet Burak, 27. Mehmet Yiğit, 66. Mehmet Alp Kurt, 74. Mert Çapar

 

 Yedekler

 

1. Ramazan Köse, 5. İbrahim Sürgülü, 7. Alpay Koçaklı, 17. Doğacan Diker, 34. Hüseyin Erkan, 42. Adem Eren Kabak, 44. Berat Yaman, 61. Semih Karadeniz, 88. Mustafa Durak, 99. Yakup Alkan

 

İLK YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

 

1': Konya'da oynan play-off final maçı Bucaspor 1928 oyuncularının santra vuruşuyla başladı.

 

 

23': Şanlıurfaspor'da Erkam Develi rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

 

36': Şanlıurfaspor Behlül Aydın'ın attığı golle maçta öne geçti. Behlül'e golün pasını ise Kemal Rüzgar yaptı.

 

 

42': Bucaspor 1928 atağında Onur'un uzaktan şutunda top kaleci Aydın'da kaldı.

 

Karşılaşmanın Hakemi Zorbay Küçük ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. İlk yarı Şanlıurfaspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

 

46':Konya'da ikinci yarı santra vuruşu Şanlıurfasporlu futbolcuların vuruşu ile başladı.

 

46': Bucaspor 1928 takımı ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Ahmet Aslan yerini İlhap Depe'ye bıraktı.

 

52': Şanlıurfaspor Mert Çapar ile 2-0 öne geçti. Topu sürükleyerek götüren tecrübeli futbolcu şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

 

 

56': Şanlıurfaspor Mert Çapar ile 3-0 öne geçti.57': Hakem Zorbay Küçük, golden sonra formasını çıkaran Mert Çapar'a sarı kart gösterdi.

 

61': Bucaspor'da Furkan Çil ve Çağrı Giritlioğlu kenara alındı. Taşkın Çalış ve Sadık Baş oyuna dahil oldu.

 

66': Şanlıurfaspor atağında Kemal Rüzgar vurdu, kaleci Abdullah topu kornere çeldi. Pozisyonun devamından sonuç çıkmadı.

 

67': Maçta 3-0 üstlünlüğünü sürdüren Şanlıurfaspor'da Mehmet Kurt ve Behlül Aydın'ın yerine Adem Eren Kabak ve Alpay Koçaklı oyuna dahil oldu.

 

71': İlhan'ın karşı karşıya vuruşunda Aydın gole izin vermedi.

 

73': Bucaspor 1928'de Berke Bıyık ve Saruhan Fındıkcı oyundan alındı. Erhan Şentürk ve Cuma Menize oyuna girdi.

 

76': Şanlıurfaspor'da Erkam Develi ve Mert Çapar oyundan çıktı. Hüseyin Erkan ve Doğacan Diker oyuna dahil oldu.

 

79': Şanlıurfaspor kalesinde tehlike, Erhan Çelenk'in vuruşunda kaleci Aydın'ı geçerek kaleye giden topta savunma gole izin vermedi.

 

86': Şanlıurfaspor Kemal Rüzgar ile dördüncü gole çok yaklaştı. Kaleciye karşı karşıya kalan Kemal'in vuruşunda top yandan auta gitti.

 

87': Cumali Bişi yerini İbrahim Sürgülü'ye bıraktı.

 

89': Bucaspor 1928'de Cuma Menize sarı kart gördü.

 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Şanlıurfaspor TFF 2.Lig Play-Off final maçında Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek 1.Lig'e yükselme başarısı gösterdi.