Erokspor'un faturası ağır oldu! Şanlıurfaspor'a 1 maç ceza geldi

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23’üncü hafta erteleme maçında Şanlıurfaspor ile Esenler Erokspor karşılaştı. 11 Nisan Stadında müsabaka sarı yeşillin 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi. Sahada yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

 

PFDK’da alınan kararlar doğrultusunda bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı sarı yeşilli kulübe 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile 6 bin lira para cezası verildi. Ayrıca taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle ise kulübe 14 bin lira para cezası verildi.

 

Şanlıurfaspor kulübü görevlisi Batuhan Karkınay ise akredite edilmediği yedek kulübesinde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası aldı.

 

Konuya ilişkin PFDK’dan yapılan açıklama şu şekilde:

 

“ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 11.04.2023 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-ESENLER EROKSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

 

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

 

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübü görevlisi BATUHAN KARKINAY’ın, müsabaka esnasında akredite edilmediği yedek kulübesinde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir”